Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Teknoloji Onsekiz Mart Üniversitesinde gıda ve çevre dostu ambalaj üretildi

Onsekiz Mart Üniversitesinde gıda ve çevre dostu ambalaj üretildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından geliştirilen proje ile kahverengi deniz yosunundan elde edilen çevre dostu ambalajlar, gıdaların bozulmasını engelliyor. Bu yenilikçi ambalajlar, hem çevreye hem de gıdaya dost bir seçenek sunuyor.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Onsekiz Mart Üniversitesinde gıda ve çevre dostu ambalaj üretildi

Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Filiz Uğur Nigiz'den Yaratıcı Proje: Kahverengi Deniz Yosunlarından Gıda Ambalajı Üretimi!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden Doç.Dr.Filiz Uğur Nigiz'in rehberliğinde, 4. sınıf öğrencisi Büşra Esim tarafından yürütülen TÜBİTAK destekli projede, kahverengi deniz yosunlarından yeni bir ambalaj çözümü geliştirildi.

Kahverengi Deniz Yosunlarından Yenilikçi Ambalaj Üretimi Projesi Hayata Geçirildi!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamında müsilajdan sonra deniz kıyılarında daha yaygın hale gelen kahverengi deniz yosunlarından sürdürülebilir bir ambalajın üretildiği belirtildi. Üniversite yetkilileri, "Başarılı çalışmalarından dolayı akademisyenimizi ve öğrencimizi tebrik ediyor, gelecekteki projelerinde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli’de korkunç kaza! 4 yaşındaki çocuk 8. kattan düşerek yaşamını yitirdi

Denizli’de korkunç kaza! 4 yaşındaki çocuk 8. kattan düşerek yaşamını yitirdi