Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Teknoloji Yeni Attosaniye Elektron Mikroskobu, Keşifler İçin Yeni Ufuklar Açıyor

Yeni Attosaniye Elektron Mikroskobu, Keşifler İçin Yeni Ufuklar Açıyor

Arizona Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği yeni attosaniye elektron mikroskobu, bilimsel araştırmalarda devrim yaratacak. Bu mikroskop, çok hızlı çalışarak fizik, kimya ve mühendislik alanlarında önemli keşiflere olanak tanıyacak.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Yeni Attosaniye Elektron Mikroskobu, Keşifler İçin Yeni Ufuklar Açıyor

Mikroskoplar, pek çok bilim dalında kritik bir rol oynuyor ve birçok farklı türü bulunuyor. Ancak, Arizona Üniversitesi’nden araştırmacıların geliştirdiği yeni mikroskop, hız ve çözünürlük açısından önemli bir adım atıyor. Science Advances dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, bu yeni mikroskop, doğrudan elektron ışınları kullanarak görüntüleme yapıyor.

Bu attosaniye elektron mikroskobu, hedef nesnenin içinden geçen doğrudan elektron ışınlarını kullanarak görüntüleme yapıyor. Attosaniye, saniyenin bir kentilyonda biri olarak tanımlanıyor ve bu mikroskop, bu ölçekteki hızla çalışabiliyor. Araştırmacılar, elektronları darbeler halinde ileterek çözünürlük sağlıyor ve bu darbeler ne kadar hızlı geçerse çözünürlük o kadar yüksek oluyor.

Arizona Üniversitesindeki araştırma ekibi, elektronla aynı hızda hareket eden tek bir attosaniyelik elektron darbesi yaratmayı başardı. Bu yenilik, mikroskobun elektron hızına senkronize olmasını sağlıyor ve daha önce görülmemiş detayları ortaya çıkarıyor. Araştırma ekibinin lideri Mohammed Hassan, bu mikroskobun içindeki zamansal çözünürlük ile büyük bir adım atıldığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Telegram Kurucusu Pavel Durov, Paris Havalimanı'nda Gözaltına Alındı

Telegram Kurucusu Pavel Durov, Paris Havalimanı'nda Gözaltına Alındı