Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel Diyarbakır itfaiyesi öğrencilere yangın eğitimi verecek

Diyarbakır itfaiyesi öğrencilere yangın eğitimi verecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, okullarda uygulamalı eğitim çalışmalarıyla yangın ve itfaiye konularında farkındalık oluşturuyor.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Diyarbakır itfaiyesi öğrencilere yangın eğitimi verecek

Diyarbakır'da Binlerce Öğrenciye Yangın Eğitimi Verilecek

Diyarbakır'da, 17 ilçede binlerce öğrenciye yangın eğitimi verilmesini amaçlayan proje kapsamında, 14 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında toplam 51 okulda, her birinde 3 okul olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenciye eğitim verilecek.

Ziya Gökalp İlk ve Ortaokulu İlk Durağı Olarak Seçildi

Diyarbakır İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yangın Eğitim Projesi kapsamında ilk denetimini Sur ilçesindeki Ziya Gökalp İlk ve Ortaokulu'nda gerçekleştirdi; burada öğrencilerle bir araya gelerek öncelikle yangınla ilgili tedbirleri inceledi.

Öğrencilere Yangın Söndürme Konusunda Uygulamalı Eğitim Veriliyor

Okul bahçesinde gerçekleşen eğitimde, öğrencilere teorik ve pratik olarak itfaiyenin görevleri, yangın türleri, müdahale süreçleri, kullanılan ekipmanlar ve yangın önlemleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Öğrenciler, herhangi bir yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirilerek, gençlerin yangınlara karşı duyarlı ve bilinçli olmaları hedefleniyor. Diyarbakır İtfaiye Dairesi Başkanlığı, önümüzdeki bir ay boyunca okullarda eğitim programını sürdürmeye devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursluluk sınavı sonuçları beklenenin üzerinde ilgi gördü!

Bursluluk sınavı sonuçları beklenenin üzerinde ilgi gördü!