Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel EBSO Başkan Yardımcısı Metin Akdaş: Kış Ayları ve 2025 Yılı Çetin Geçecek

EBSO Başkan Yardımcısı Metin Akdaş: Kış Ayları ve 2025 Yılı Çetin Geçecek

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, enerji zamları, yeni vergi yükleri ve artan jeopolitik risklerin kış ayları ve 2025 yılı için zorlu geçeceğini belirtti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
EBSO Başkan Yardımcısı Metin Akdaş: Kış Ayları ve 2025 Yılı Çetin Geçecek

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, Ağustos ayı meclis toplantısında sanayicilere hitaben önemli açıklamalarda bulundu. Akdaş, enerji zamları, yeni vergi yükleri ve artan jeopolitik riskler gölgesinde kış aylarının ve 2025 yılının çok zorlu geçeceğini söyledi. Enflasyonun yüksek çift hanelerde kalmasının büyük bir endişe kaynağı olduğunu belirten Akdaş, para politikasını destekleyen diğer adımların bir an önce atılması gerektiğini vurguladı.

Yüksek enflasyon ve ekonomik durgunluğun bir arada yaşandığı bir ortamda olunduğunu ifade eden Akdaş, Dünya Bankası'nın küresel çapta enflasyonla mücadelede önemli başarılar sağlandığına dair açıklamalarını değerlendirdi. 2022 yılında küresel enflasyonun yüzde 8 olduğunu, Temmuz 2024 itibariyle ise yüzde 2,9'a gerilediğini belirtti. Türkiye'deki enflasyonun da gerilediğini ancak, 2022 yılında yüzde 80 olan enflasyonun 2024 Temmuz ayında yüzde 62 olarak açıklandığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum FK, Feyenoord'dan Alireza Jahanbakhsh ile Görüşmelere Başladı

Bodrum FK, Feyenoord'dan Alireza Jahanbakhsh ile Görüşmelere Başladı