Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel Özgür Özel, Bornova Sarnıç Köyü’nde Mescid-i Aksa Modeli Caminin Temelini Attı

Özgür Özel, Bornova Sarnıç Köyü’nde Mescid-i Aksa Modeli Caminin Temelini Attı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Bornova’da Sarnıç Köyü’nde yapılacak caminin temel atma törenine katıldı. Mescid-i Aksa’yı temsilen projelendirilen caminin en geç üç ay içinde ibadete açılması planlanıyor. Özel, Sarnıç Köyü’nde yapılacak caminin Filistin’e olan gönül bağını temsil etmesinin önemli olduğunu vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Özgür Özel, Bornova Sarnıç Köyü’nde Mescid-i Aksa Modeli Caminin Temelini Attı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi’nin kısa sürede tamamladığı yatırımların açılışı ve yeni projelerin temel atma töreni için İzmir’in Bornova ilçesine geldi. Programına Sarnıç Köyü’nde Bornova Belediyesi tarafından yapımına başlanan caminin temel atma töreniyle başlayan Özel, köylülerin talepleri doğrultusunda yapımına karar verilen caminin kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

1967 yılında yığma yapı olarak inşa edilen ve zamanla toprak kayması nedeniyle tehlikeli hale gelen Sarnıç Köyü Camii, Bornova Belediyesi tarafından Kudüs’teki Mescid-i Aksa’yı temsilen projelendirildi. Eski caminin bulunduğu alan ise şadırvan olarak kullanılacak. Temel atma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve çeşitli parti yetkilileri katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, köylülerden gelen talepler üzerine hızla harekete geçtiklerini ve caminin yapımı için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Özgür Özel ise törende yaptığı konuşmada, caminin en geç üç ay içinde ibadete açılacağını ve bir Cuma günü toplu olarak açılışını yapacaklarını belirtti.

Özel, Sarnıç Köyü’nde Mescid-i Aksa model alınarak bir cami yapılmasının önemine dikkat çekerek, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kutsal bir mekan olduğunu ve böyle bir caminin Ege'nin küçük bir köyünde hayat bulmasının anlamlı olduğunu vurguladı. Ayrıca Filistin'de süren çatışmalar ve İsrail zulmüne atıfta bulunarak, Mescid-i Aksa’nın bu projede yer almasının önemine değindi.

Özel, yangın tehlikesi yaşayan Sarnıç Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, CHP’nin her zaman milletin yanında olduğunu ve köyde yapılan çalışmaların yakından takip edileceğini ifade etti. Törenin ardından, Bornova Belediyesi tarafından üretilen meyve ve zeytin fidanları köylülere dağıtılarak, ilk fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kazılarda 5 Bin Yıllık Yerleşim İzleri ve Eşsiz Buluntular Gün Yüzüne Çıkarıldı

Kazılarda 5 Bin Yıllık Yerleşim İzleri ve Eşsiz Buluntular Gün Yüzüne Çıkarıldı