Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel Türkiye, Çekirdeksiz Kuru Üzüm İhracatında 490 Milyon Dolarlık Rekor Kırdı

Türkiye, Çekirdeksiz Kuru Üzüm İhracatında 490 Milyon Dolarlık Rekor Kırdı

Türkiye'nin çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı, 2023/24 sezonunda yüzde 11 artışla 490 milyon dolara ulaştı. Ancak, miktar bazında ihracat yüzde 20 düşüşle 207 bin tona geriledi. Avrupa ülkeleri, ihracattaki payını yüzde 78'e çıkarırken, en büyük talep İngiltere, Hollanda ve Almanya'dan geldi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Türkiye, Çekirdeksiz Kuru Üzüm İhracatında 490 Milyon Dolarlık Rekor Kırdı

Türkiye, çekirdeksiz kuru üzüm üretimi ve ihracatında dünya liderliğini sürdürmeye devam ediyor. 2023/24 sezonunda çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı, bir önceki sezona göre yüzde 11 artışla 490 milyon dolara ulaştı. Ancak, miktar bazında ihracat yüzde 20 düşüşle 207 bin tona geriledi. Bu gerilemede, iklim değişikliğinin neden olduğu rekolte düşüşü etkili oldu. 2023/24 sezonundaki 207 bin tonluk ihracat, son 8 yılın en düşük miktarı olarak kayıtlara geçti.

Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, çekirdeksiz kuru üzümün sağlığa faydaları ve ihracattaki başarının Türk üzümünün kalitesine dayandığını belirtti. Avrupa ülkeleri, çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında yüzde 78'lik pay ile lider konumunu korurken, en çok talep İngiltere, Hollanda ve Almanya'dan geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İbrahim Kalın’ın MİT Liderliğinde Türkiye’nin Güvenlik Politikalarında Öne Çıkan Başarılar

İbrahim Kalın’ın MİT Liderliğinde Türkiye’nin Güvenlik Politikalarında Öne Çıkan Başarılar