Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Aydın Haber Aydın’da Tarhana Hazırlıkları Başladı: Tarhana Otuna Yoğun İlgi

Aydın’da Tarhana Hazırlıkları Başladı: Tarhana Otuna Yoğun İlgi

Aydın’da kırsal mahallelerde ev hanımları kış hazırlıkları kapsamında tarhanalarını kurutmaya başladı. Tarhana yapımında kullanılan ve birçok şifası bulunan tarhana otları, pazar tezgahlarında 30 TL’den satışa sunuluyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Aydın’da Tarhana Hazırlıkları Başladı: Tarhana Otuna Yoğun İlgi

Aydın’da kırsal mahallelerdeki ev hanımları, kış aylarının vazgeçilmez lezzeti tarhanalarını hazırlamaya başladı. Uzun ve zahmetli bir süreçte el emeğiyle yapılan tarhananın en önemli malzemelerinden olan tarhana otu da pazarlarda yerini aldı. Pazar tezgahlarında baş köşede satılan tarhana otunun bağı 30 TL’den satışa sunuluyor ve kış için tarhana yapacak vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Tarhana otu, çorbalık malzemelerin yapımında kullanılmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok faydasıyla biliniyor. Tarhana otunun yaprakları ve çiçeği kuru halde egzama yaralarının iyileştirilmesinde kullanılırken, kaynatılarak içildiğinde astım ve bronşite iyi geldiği, ayrıca hazmı kolaylaştırdığı belirtiliyor.

Pazar esnaflarından Tuncay Pınar, tarhana otunun tarhanaya güzel bir aroma kattığını belirterek, "Tarhana otları doğanın bir güzelliği. Tarhanaya kokusunu veriyor ve çok ayrı bir tat oluşmasını sağlıyor. Bu ot Ege yöresine özgü, yüksek ve serin yerlerde yetişiyor. Şu an taze otları 30 TL’den, kuruları ise 20 TL’den satıyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Turistler Kuzey Ege Adalarına Akın Ediyor: 7 Günlük Ekspres Vize İle Rekor Ziyaretçi

Türk Turistler Kuzey Ege Adalarına Akın Ediyor: 7 Günlük Ekspres Vize İle Rekor Ziyaretçi