Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Aydın Haber Didim 1 Eylül Barış Şenlikleri 29. Kez Coşkuyla Kutlandı

Didim 1 Eylül Barış Şenlikleri 29. Kez Coşkuyla Kutlandı

Didim'de geleneksel hale gelen 1 Eylül Barış Şenlikleri, 29. kez düzenlendi. Etkinlikler, barış yürüyüşü, dostluk maçları ve konserlerle dolu bir programla gerçekleşti. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, barış ve dostluk mesajları verdi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Didim 1 Eylül Barış Şenlikleri 29. Kez Coşkuyla Kutlandı

Didim'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen 1 Eylül Barış Şenlikleri, bu yıl 29. kez gerçekleştirildi. Didim Belediyesi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB), Didim Derneği, Didim Turizm Derneği ve Ege Barış ve Dostluk Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen şenlikler, birbirinden güzel etkinliklerle başladı. İki gün sürecek olan şenliklerin ilk gününde Didim Kapalı Spor Salonu’nda Kos - Atmaca Basketbol Dostluk Maçı ve Altınkum Yalı Caddesi’nde Çocuklar Barışı Çiziyor Resim Sergisi yapıldı.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen Barış Yürüyüşü, Altınkum Yalı Caddesi’nde başlayarak Aytepe Barış Anıtı’nda sona erdi. Yürüyüşe Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Didim Turizm Derneği Başkanı Melih Koyuncu, Didim Derneği Başkanı Filiz Hekimoğlu, Çankaya Eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, Midilli Paraskevi Eski Belediye Başkanı Apostolos Komninakas, Didim Eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Ege Barış ve İletişim Derneği’nden Zeynep Altıok Akatlı ve Yunanistan’dan gelen Siniparksi Derneği Başkanı Paris Vounatsis ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş, marşlar ve pankartlar eşliğinde gerçekleştirildi ve barış ateşi yakılarak beyaz güvercinler uçuruldu.

Barış Şenlikleri programı, Didyma Çocuk Korosu’nun gösterisi, Barış Belediyeciliği Paneli ve Altınkum Sahili’nde gerçekleştirilen Yağmur Akoğlu ve Grup Peekay konseriyle devam etti. Panelde, Yunanistan’dan gelen Siniparksi Derneği Başkanı Paris Vounatsis, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’a bir hediye takdim etti.

Etkinlikte konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, "Bugün Didim’in barışa olan inancını bir kez daha göstermek için buradayız. Ege Barış İletişim Derneği'nin öncülüğünde dostluk bağlarını oluşturduk. Didim, dostluğun ve barışın simgesi olmaya devam edecek. Farklı kültürleri aynı saflarda buluşturacağız," dedi.

Başkan Gençay, Didim’in 75 farklı ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden vatandaşın bir arada yaşadığı nadir yerlerden biri olduğunu vurgulayarak, "Geleceğimize bırakacağımız en değerli sermaye, sevmek, gülümsemek ve barış içinde yaşamak. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum, Ege’nin barış kenti Didim’den sesleniyorum. Barış içinde yaşamak en kolay, en basit şey. Biz barış istiyoruz. Bir arada yaşamak istiyoruz," ifadelerini kullandı. Başkan Gençay, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye'ye Veda Etti

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye'ye Veda Etti