Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Dünya ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye'ye Veda Etti

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye'ye Veda Etti

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, 3 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Türkiye'den ayrılmaya hazırlanırken, sosyal medya üzerinden yayınladığı veda videosunda Türkiye'deki görev süresini değerlendirdi ve Türk halkına teşekkür etti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye'ye Veda Etti

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, görev süresinin sona ermesinin ardından Türkiye'den ayrılmaya hazırlanıyor. Büyükelçi Flake, ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı bir veda videosunda, Türkiye'deki 3 yıllık görev süresini değerlendirdi ve Türk halkına teşekkür etti. Videoda Türkiye ile NATO arasındaki ortaklığın güçlendiğini belirten Flake, "Bu muhteşem ülkenin insanlarını özleyeceğim" dedi.

Flake, veda mesajında NATO ortaklığından, kültürel işbirliklerine kadar birçok alanda Türkiye ile birlikte önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Özellikle Ukrayna'ya verilen destek ve Karadeniz Tahıl Girişimi gibi konularda Türkiye'nin kritik bir rol oynadığını vurgulayan Flake, Türkiye'nin NATO'ya yeni üyeler kazandırılmasındaki katkılarından da övgüyle bahsetti.

Flake, görev süresi boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gordion'da yapılan kazılar, Ankara'daki Roma Tiyatrosu'nun restorasyonu ve kültürel miras alanlarının korunması gibi projelere imza attıklarını belirtti. Ayrıca, öğrenci değişim programlarının artan katılımına dikkat çekerek, bu tür programların iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini ifade etti.

ABD Ankara Büyükelçisi, Türkiye'deki spor etkinliklerine katılmanın ve ülkenin zengin tarihi, kültürü, doğal güzellikleriyle tanışmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Görev süresi boyunca Türk mutfağından tarihi alanlara, spordan kültüre kadar birçok deneyim yaşadığını belirten Flake, veda mesajını "Türkiye'de görev yapmaktan onur duydum, hoşça kalın!" sözleriyle sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnovasyon Yönetimi Sertifikası Alan İlk Belediye Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnovasyon Yönetimi Sertifikası Alan İlk Belediye Oldu