Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Balıkesir Haber Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adası’na 30 Ağustos Yoğunluğu

Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adası’na 30 Ağustos Yoğunluğu

Ayvalık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle üç günlük tatil fırsatını değerlendiren Türk tatilciler, Midilli Adası'na yoğun ilgi gösterdi. Feribot seferlerine talep artarken, kapıda vize uygulamasının 2025'e kadar uzatılması beklentiyi artırdı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adası’na 30 Ağustos Yoğunluğu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle resmi tatilin hafta sonu ile birleşmesi sonucu oluşan üç günlük süreçte, Türk tatilciler Yunanistan'ın Ege adalarına adeta akın etti. Tatilciler, Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek için Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Günün erken saatlerinden itibaren deniz hudut kapısına gelen tatilciler, yeşil pasaport ve kapıda vize uygulamasıyla birlikte pasaport işlemlerini mesai saatlerinden önce yapmaya başladı.

Ayvalıklı turizmci Nevzat Turhan, Zafer Bayramı tatiline yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Midilli Adası, Ayvalık’tan sadece 45 dakika uzaklıkta ve ulaşımı kolay. Kültürü bizlere çok yakın olan ada, aynı zamanda Türkiye’ye nazaran daha uygun fiyatları ile dikkat çekiyor. Bu nedenle Türk tatilciler adayı tercih ediyor,” dedi. Turhan, kapıda vize uygulamasının da bu talebi artırdığını vurguladı.

Ayvalık-Midilli feribot seferleri düzenleyen bir firmanın sahibi Ali Jale, tatilin hafta sonu ile birleşmesiyle deniz hudut kapısında büyük bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Jale, “Zafer Bayramı tatili boyunca 10-15 sefer düzenleyeceğiz ve yaklaşık 2 bin ila 3 bin kişinin Midilli Adası’na geçişini sağlayacağız. Sezonu güzel bir finalle kapatıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Jale ayrıca, kapıda vize uygulamasının 31 Mart 2025 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, “Kış aylarında da, özellikle hafta sonları, Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk bekliyoruz. Bu uygulamanın devam etmesi hem bizim için hem de yolcularımız için olumlu bir gelişme,” dedi. Yurt dışı harçlarının artmasının Yunan adalarına olan ilgiyi azaltmadığını belirten Jale, “Misafirlerimizin çoğu Midilli’de 2-3 gece konakladığı için harç farkı fazla hissedilmedi. Ancak kış aylarında günübirlik geçişlerde bu fark daha belirgin olabilir,” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köyceğiz'de 3. Zafer Kupası Plaj Voleybolu Turnuvası Başladı

Köyceğiz'de 3. Zafer Kupası Plaj Voleybolu Turnuvası Başladı