Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Denizli Haber İmece Usulü İnşa Edilen Elmalı Camisi Dualarla Açıldı: Elmalı, 'Dünya Turizm Köyü' Olma Yolunda

İmece Usulü İnşa Edilen Elmalı Camisi Dualarla Açıldı: Elmalı, 'Dünya Turizm Köyü' Olma Yolunda

Denizli'nin Çameli ilçesinde imece usulüyle inşa edilen Elmalı Camisi, dualarla ibadete açıldı. Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Elmalı'nın 'Dünya Turizm Köyü' ilan edilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
İmece Usulü İnşa Edilen Elmalı Camisi Dualarla Açıldı: Elmalı, 'Dünya Turizm Köyü' Olma Yolunda

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi'nde imece usulüyle inşa edilen Elmalı Camisi, bugün dualarla açıldı. Elmalı'nın turizm potansiyeline dikkat çeken Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yakın zamanda Elmalı'yı 'Dünya Turizm Köyü' ilan etme yönünde çalışmalarımız var," dedi.

Çameli'nin eko turizm alanında önemli merkezlerinden biri olan Elmalı'da, mahalle sakinlerinin birlik ve dayanışma ruhuyla yapımına katkı sağladığı cami, 1,5 yıl süren inşaat sürecinin ardından tamamlandı. Çameli Belediyesi öncülüğünde başlayan cami inşaatı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, önceki dönem Belediye Başkanı Osman Zolan, Elmalı Mahallesi'nin önceki dönem muhtarı Mustafa Eriş ve hayırsever vatandaşların desteğiyle tamamlandı. Elmalı Mahallesi Muhtarı Fatih Maden'in liderliğinde yürütülen projede, yapı ustalığını Hidayet Evgin üstlendi.

Elmalı Camisi'nin açılış törenine Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçe protokolü, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, cami inşaatına destek verenlere teşekkür eden Muhtar Fatih Maden, "Bir buçuk yıldır emek verdiğimiz camimizin açılışı için bir araya geldik. Destek veren tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum," dedi.

"Elmalı'yı Turizm Köyü İlan Edeceğiz"

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Elmalı'nın Çameli'nin gelişen ve büyüyen mahallelerinden biri olduğunu belirterek, "10 yıl önce Elmalı'nın turizm potansiyeline yatırım yapılmasını önermiştim. Bugün, bu önerilerimiz güzel bir noktaya ulaştı. Yakın zamanda Elmalı'yı 'Dünya Turizm Köyü' ilan etme çalışmalarımız var. Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 2022 yılında yaptığı araştırmaya göre, internet aramalarında Elmalı ve Çameli Taş Konaklar en üst sırada çıkıyor. Jandarma kayıtlarına göre Elmalı'ya hafta sonları günlük 2 bin araç girip çıkıyor. Elmalı ve Kirazlı Yayla, turizm potansiyeli bakımından çok gelişti. Bu cami, mahallemize gelip giden grupların ibadet yeri eksikliğini giderecek. Elmalı Camisi, turizm ve restoran bölgesi olması nedeniyle yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimizin rahatça ibadet edebileceği bir yer haline geldi. Elmalı Mahallesi ve Çameli İlçemize bu camiyi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz," dedi.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Talha Tunahan Yıldırım ve Başkan Cengiz Arslan tarafından Elmalı Camisi dualarla ibadete açıldı. İlk ezanın okunduğu camide, ilk namaz da cemaatle kılındı. İbadetin ardından açılışa katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer: "Yerel Medya, Kentin Demokratik Sesi ve Denetim Mekanizmasıdır"

EGİAD Başkanı Yelkenbiçer: "Yerel Medya, Kentin Demokratik Sesi ve Denetim Mekanizmasıdır"