Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel EGİAD Başkanı Yelkenbiçer: "Yerel Medya, Kentin Demokratik Sesi ve Denetim Mekanizmasıdır"

EGİAD Başkanı Yelkenbiçer: "Yerel Medya, Kentin Demokratik Sesi ve Denetim Mekanizmasıdır"

EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir'deki yerel medyanın küçülmeye başlamasıyla ilgili açıklama yaparak, yerel medyanın kent için önemli bir denetim mekanizması olduğunu vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer: "Yerel Medya, Kentin Demokratik Sesi ve Denetim Mekanizmasıdır"

İzmir'deki bazı yayın organlarının küçülmeye başlaması üzerine açıklama yapan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, yerel medyanın önemine dikkat çekti. Yelkenbiçer, "Yerel medya, o kentin veya bölgenin beklenti ve sorunlarını dile getirmesi nedeniyle kentimiz açısından önemini daha da artırıyor," ifadelerini kullandı.

Alp Avni Yelkenbiçer, yerel basının bir kentin hem ekonomik hem de nüfus ölçeğini yansıttığını ve bölge halkının demokratik sesi olduğunu belirterek, "Ülkemizde ulusal mecralar belli bir yayın politikası ve ülke genelini ilgilendiren yayınlar yaparken, bilgi alma açısından yerel medya ise o kentin veya bölgenin beklenti ve sorunlarını dile getirmesiyle, kentimiz açısından basının önemini daha da artırıyor. Yerel basın, demokratik süreçlerin ilk basamağı olan yerel yönetimlerin denetlenmesinde öncü sorumluluğa sahip olmasıyla çok önemli bir denetleme mekanizmasıdır. Demokratik toplumlarda vazgeçilmez bir konumda bulunmaktadır," dedi.

Ekonomik sıkıntıların basın sektörüne de yansıdığını vurgulayan Yelkenbiçer, "Son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar basın sektörüne de sirayet etti. Tüm sektörlerde olduğu gibi gazetecilik sektöründe de son yılların en zor ekonomik sıkıntılarından biri yaşanmakta, yerel gazeteler yaşam savaşı vermekte. Özgür ve tarafsız basın; demokrasinin kilometre taşıdır. Demokrasinin 4. gücü olan basın, hepimizin sesi, kulağı ve gözü olarak önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Kentin ekonomik ve sosyal yapısının temel taşlarından olan yerel gazetelerin, ulusal gazetelerin Ege eklerinin yayın hayatlarına güçlü şekilde devam etmesini önemli ve değerli buluyoruz," şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sipay Bodrum FK, Göztepe Maçında Üç Puan Hedefliyor: Ege Bilsel "Arda Güler Gibi Ülkemi Temsil Etmek İstiyorum"

Sipay Bodrum FK, Göztepe Maçında Üç Puan Hedefliyor: Ege Bilsel "Arda Güler Gibi Ülkemi Temsil Etmek İstiyorum"