Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Denizli Haber Piknikçiler orman yangını çıkarıyordu!

Piknikçiler orman yangını çıkarıyordu!

Denizli'nin Çivril ilçesinde piknikçilerin söndürmeden bıraktığı ateşin neden olduğu yangında 10 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Elektrik dağıtım firması personelinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Piknikçiler orman yangını çıkarıyordu!

Denizli'nin Çivril ilçesinde Doğayı Koruma Bilinci Yetersiz: Orman Yangınına Neden Olan Piknik Ateşi Kontrolden Çıktı

Denizli'nin Çivril ilçesinde piknikçilerin ateşini tam olarak söndürmemesi sonucu çıktığı iddia edilen yangında, 10 dönüm ormanlık alan kül oldu.

Elektrik Dağıtım Firması Çalışanlarının Kısa Devre Müdahalesi

Yoldan geçerken fark ettikleri yangına el koyan elektrik dağıtım firması personelinin hızlı müdahalesi, yangının kontrol altına alınmasında etkili oldu.

Çıkan Yangında Fırtınanın Etkisi Büyük

Çivril ilçesine bağlı İğdir Mahallesi'nde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alana zarar verdi.

ADM Elektrik açma kesme personelinin dikkati sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alınırken, 177 orman yangını ihbar hattından destek istendi.

Yangına müdahalede bulunan ekipler arasında Çivril Orman Şefliği arazözleri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de yer aldı.

Soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede yapılan incelemeler, yangının çıkış noktasındaki piknik ocağının kontrolsüz bırakıldığını gösterdi.

Yangında zarar gören 10 dönüm ormanlık alanın yeniden yeşillendirilmesi için çalışmalar başlarken, tam olarak söndürülmeyen ateşin çıkardığı yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Doğal alanlarda ateş yakarken ve piknik yaparken dikkatli olunması gerektiği bir kez daha hatırlatılırken, çevreye duyarlı olmanın önemi vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evini ve arabasını yakan adam paniğe neden oldu

Evini ve arabasını yakan adam paniğe neden oldu