Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Dünya ABD ve Litvanya'dan Ukrayna ve Tayvan İçin Ortak İşbirliği Kararı

ABD ve Litvanya'dan Ukrayna ve Tayvan İçin Ortak İşbirliği Kararı

ABD, GKRY ile yaptığı askeri anlaşmaların ardından Litvanya ile de Ukrayna ve Tayvan gibi konularda işbirliğini güçlendirme kararı aldı. İki ülke, Tayvan Boğazı'ndaki barışın korunması ve Çin'in provokatif faaliyetlerine karşı durma konusunda mutabık kaldı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
ABD ve Litvanya'dan Ukrayna ve Tayvan İçin Ortak İşbirliği Kararı

ABD, geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile imzaladığı 'Savunma İşbirliğine İlişkin Yol Haritası' anlaşmasıyla Kıbrıs'ta askeri yığınak hazırlıkları yaparken, şimdi de Litvanya ile Ukrayna'ya destek başta olmak üzere NATO ve Hint-Pasifik'teki ortaklarla işbirliğini güçlendirme kararı aldı. Bu karar, ABD ve Litvanya Dışişleri Bakanlıklarının ortak açıklamasıyla duyuruldu. Açıklamada, siber savunma, teknoloji ve dezenformasyonla mücadele gibi alanlarda işbirliğinin artırılacağı belirtildi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Kurt Campbell'i Vilnius'ta ağırladı. Yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin silah göndermeye devam etmesi ve Rusya'nın bu silahları Ukrayna'da kullanması kınandı. Ayrıca, Tayvan Boğazı'nda barışın korunmasının önemine vurgu yapılarak, iki ülkenin Tayvan Boğazı'ndaki statükonun güç yoluyla değiştirilmesine karşı oldukları ifade edildi.

Litvanya'nın Tayvan ile ekonomik ilişkilerini güçlendirme çabaları övgüyle karşılanırken, Çin ile Litvanya arasındaki gerilim de devam ediyor. Vilnius'un Tayvan ile ilişkilerini geliştirme adımları, Çin'in tepkisine yol açmış ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürülmesine neden olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden İşçilere Yüzde 10 Yevmiye Zammı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden İşçilere Yüzde 10 Yevmiye Zammı