Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Muğla Haber Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden İşçilere Yüzde 10 Yevmiye Zammı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden İşçilere Yüzde 10 Yevmiye Zammı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, enflasyon nedeniyle 4 bin 670 işçinin yevmiyelerine yüzde 10 zam yaptı. En düşük maaş 31 bin 980 TL’ye, en yüksek maaş ise 43 bin 228 TL’ye yükseldi. Zamlar geriye dönük olarak 1 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden İşçilere Yüzde 10 Yevmiye Zammı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, enflasyonun olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla 4 bin 670 çalışanın yevmiyelerinde yüzde 10 oranında iyileştirme yaptı. Bu düzenleme, MUBEP, MUTTAŞ, MUSKİ ve Büyükşehir kadrolu işçilerini kapsıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, enflasyonist ortamda ücretlerin hızla eridiğine dikkat çekerek, "Zaman zaman güncellemeler yapmamız gerekiyor. Emekçilerimiz için yevmiyelerde yüzde 10’luk iyileştirme yaptık," dedi.

Ek protokol çerçevesinde, fazla mesai ve ikramiyeler hariç yüzde 10’luk yevmiye zammı ile 30 bin 50 TL olan en düşük maaş 1.930 TL zamla 31 bin 980 TL'ye, 40 bin 275 TL olan en yüksek maaş ise 2 bin 952 TL zamla 43 bin 228 TL’ye yükseldi. Zam, geriye dönük olarak 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve farklar çalışanların hesaplarına yatırılacak.

DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Heybet Özman, "Başkanımız Sayın Ahmet Aras'a, eğitim öğretim yılına katkı ve yükselen vergi dilimlerinin altında ezilmememiz için yaptığı iyileştirme için teşekkür ederiz," dedi.

Başkan Ahmet Aras ise, Aralık ayında yeniden toplu sözleşme yapacaklarını belirterek, "Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte emekçilerimiz için iyileştirme ön gördük. Muğla’ya birlikte hizmet ettiğimiz emekçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar her şeyin en iyisini hak ediyor," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel, Bornova Sarnıç Köyü’nde Mescid-i Aksa Modeli Caminin Temelini Attı

Özgür Özel, Bornova Sarnıç Köyü’nde Mescid-i Aksa Modeli Caminin Temelini Attı