Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Dünya Miçotakis: "Türkiye ile Sorunlarımızı Çözersek Silah Yatırımlarına İhtiyacımız Olmaz"

Miçotakis: "Türkiye ile Sorunlarımızı Çözersek Silah Yatırımlarına İhtiyacımız Olmaz"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile yaşanan sorunlar nedeniyle savunma yatırımlarına önem verdiklerini belirtti. Miçotakis, "Mavi Vatan" konusundaki anlaşmazlıkların Ege ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının belirlenmesindeki temel zorluk olduğunu vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Miçotakis: "Türkiye ile Sorunlarımızı Çözersek Silah Yatırımlarına İhtiyacımız Olmaz"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında silahlanmaya yönelik yatırımlarının önemli bir kısmını Türkiye ile yaşanan sorunlar nedeniyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Miçotakis, Türkiye ile yakınlaşma sürecinin zorluklarının farkında olduğunu ancak durumu realist bir yaklaşımla değerlendirdiğini ve olumlu gelişmelere odaklandığını belirtti.

Miçotakis, Türkiye'nin "Mavi Vatan" konusundaki görüşlerinin değişmediğine dikkat çekerek, bunun Ege ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının belirlenmesindeki temel zorluklardan biri olduğunu vurguladı. Yunan Başbakan, "Eğer Türkiye ile önümüzdeki birkaç on yıl içinde sorunlarımızı çözmüş olsaydık, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü artırmak için yaptığımız yatırımların önemli bir kısmına ihtiyaç duymazdık" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Ukrayna'daki savaşta gözlemlenen bazı düşük maliyetli silah sistemlerinin verimliliğinden bahsederek, bu deneyimlerin Yunanistan'ın savunma stratejisine de yansıdığını belirtti. Bu nedenle, Savunma Bakanlığı ile birlikte Yunanistan'ın kendi inovasyonunu desteklemeye önem verdiklerini dile getirdi.

Savunma Bakanlığı ve hükümetin anti-dron sistemleri konusunda inovasyona odaklanmak istediğini belirten Miçotakis, mevcut firkateynleri daha ekonomik olacak yerli üretim anti-dron sistemleriyle donatmayı planladıklarını açıkladı. Miçotakis, bu girişimde iş dünyasının desteğine de ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Murat Boz: "İzmir'de Olmak Bana Tatil Gibi Geldi"

Murat Boz: "İzmir'de Olmak Bana Tatil Gibi Geldi"