Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Beklenmedik Fırsat: Kilo Fiyatında Dev İndirim, 85 Milyon Kişiyi Mutlu Etti!

Beklenmedik Fırsat: Kilo Fiyatında Dev İndirim, 85 Milyon Kişiyi Mutlu Etti!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kilo fiyatında 40 TL'lik indirim haberi vatandaşları sevindirdi. Detaylar için haberimizi takip edin.
yazar
Haber Merkezi
Beklenmedik Fırsat: Kilo Fiyatında Dev İndirim, 85 Milyon Kişiyi Mutlu Etti!

Kurban Bayramı İçin Hazırlıklar Devam Ediyor: Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları Düştü

Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdürenler için yapılan açıklamada, büyükbaş kurbanlık canlı kilogram fiyatlarının 40 TL birden düşerek 260 TL'ye gerilediği belirtildi.

Kurbanlık Hayvan Sayısında Düşüş Gözlemleniyor

Konuya ilişkin uzmanlar, İstanbul'a gelen kurbanlık hayvan sayısında bu yıl yüzde 30 civarında bir azalma olduğunu vurguladı.

Kurbanlık Fiyatları Belirsizliğini Koruyor

Konuya ilişkin Dünya Gazetesi'nin aktardığı habere göre, Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlık fiyatlarının hala belirsizliğini koruduğu bildirildi.

Geçen yıla göre fiyatların yüksek seyretmesi nedeniyle vatandaşların kurbanlıklara yaklaşmakta çekimser davrandığı görülüyor.

Fiyatların düşmesiyle birlikte, sektör temsilcileri satışlardaki azalmadan şikayetçi olurken, vatandaşların kurbanlıklarını yurtdışına vakıflar aracılığıyla yönlendirdiği bilgisi de ulaştı.

Önceki günlerde 300 TL olan büyükbaş kurbanlık hayvanların canlı kilo fiyatı bugün 260 TL'ye kadar gerileyerek yüzde 30'luk bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, kurban alımlarının bayrama kısa bir süre kala hala istenilen seviyede olmadığını dile getirerek, üreticilerin fiyatları daha da indirerek satış yapabileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TBMM Başkan Vekili Karaca, Aras Lojistik'i Ziyaret Etti

TBMM Başkan Vekili Karaca, Aras Lojistik'i Ziyaret Etti