Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Dolar Kuru 25 TL'yi Aşarak Ürün Fiyatlarını Etkiliyor!

Dolar Kuru 25 TL'yi Aşarak Ürün Fiyatlarını Etkiliyor!

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Mirgün Cabas'ın programında doların 25 TL'ye düşeceğini açıkladı. Eğilmez'e göre doların düşüşü öngörülebilir bir durum.
yazar
Haber Merkezi
Dolar Kuru 25 TL'yi Aşarak Ürün Fiyatlarını Etkiliyor!

Ünlü Ekonomist Mahfi Eğilmez'den Dolar Tahmini: "Dolar 25 TL'ye Düşecek"

Ekonomi dünyasının önemli isimlerinden Mahfi Eğilmez, son açıklamalarında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Eğilmez, Mirgün Cabas'ın programında yaptığı konuşmada doların 25 TL'ye kadar gerileyeceğini öngördü.

Ekonomist Eğilmez, enflasyon ve döviz kuruyla ilgili yaptığı analizde, faiz artışının tek başına çözüm olmadığını vurgulayarak yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Merkez Bankası'nın sadece faiz artırarak enflasyon sorununu çözemeyeceğini savunan Eğilmez, "Faiz yanlış belirlenirse ekonomiyi batırabilir, doğru belirlenirse de kurtaramaz" dedi.

ABD ekonomisinin yapısal reformlara ihtiyaç duymadan faizle ayakta kalabileceğini vurgulayan Eğilmez, Türkiye'nin ise bu tür reformlara acil ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Eğilmez, döviz kuruyla ilgili olarak da, "Kuru şu an baskı altında tutuyoruz ancak bu sürdürülebilir değil. Kuru bırakırsak neler yaşanacağını görebiliriz" şeklinde konuştu.

GSMH hesaplamalarının döviz kuru üzerinden yapıldığını belirten Eğilmez, düşük döviz kuruyla elde edilen yüksek GSMH rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Enflasyon konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulunan Eğilmez, enflasyonun ancak yapısal reformlarla kontrol altına alınabileceğini söyledi.

Eğilmez, faiz oranlarının yükseltilmesi durumunda Türk Lirası'nın değer kazanacağını ve dolayısıyla doların da değerinin düşeceğini belirtti.

Ekonomist Mahfi Eğilmez'in bu açıklamaları, ekonomi dünyasında geniş yankı uyandırdı ve doların seyrine dair merak uyandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
O şehirde 7.0 büyüklüğünde deprem olabileceği uyarısı yapıldı, uzmanlardan kritik uyarılar geldi

O şehirde 7.0 büyüklüğünde deprem olabileceği uyarısı yapıldı, uzmanlardan kritik uyarılar geldi