Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber! Yeni sınırlamalar geliyor

Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber! Yeni sınırlamalar geliyor

Ülkemizde kredi kartı kullanımında sürekli artış yaşanıyor. Kredi kartlarına getirilecek sınırlamalar konuşulurken, Garanti BBVA Genel Müdürü'nden şaşırtıcı bir açıklama geldi.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber! Yeni sınırlamalar geliyor

Kredi Kartı Kullanımı Geçen Yıl Yüzde 150 Arttı!

Geçtiğimiz yıl kredi kartı kullanımında yaşanan yüzde 150'lik artış, sektörde dikkatleri üzerine çekti.

Garanti BBVA Genel Müdürü: "Tüketimi Kontrol Altına Almalıyız!"

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, kredi kartlarıyla ilgili tüketimdeki hızlı artışın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı ve acil adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Enflasyonun Gerileyeceği Yönünde İddialar

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, 2024 yılı sonunda enflasyonun baz etkisiyle yüzde 45 seviyelerine gerileyebileceğini öne sürdü ve bu aşamadan sonra asıl mücadelenin başlayacağını ifade etti.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ'un açıklamalarına göre, 2024 yılında büyüme hızının yavaşladığı ve kredi kartı kullanımındaki büyümenin kontrol altına alınması gerektiği belirtildi.

Baştug, "Tüketimdeki çılgın artışın baskılanması ve düşürülmesi gerekiyor. Ülke olarak tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmeli, daha temkinli olmalı ve büyümeyi alternatif kaynaklardan sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, faiz indirim beklentilerine de değinerek, Merkez Bankası'ndan yıl sonunda faiz indirimi kararı çıkabileceği uyarısında bulundu.

Baştuğ, faiz oranlarındaki artışın bireysel ve kurumsal kredi taleplerini etkileyebileceğini belirtti ve kredi büyümesinin enflasyon seviyelerinin altında kalabileceğini öngördü.

Hazine Bakanlığı'nın kredi kartlarıyla ilgili henüz bir çalışma yapmadığını net bir şekilde açıkladığı belirtildi.

Kredi kartı kullanımındaki hızlı artışın devam ettiği günlerde, vatandaşlar kredi kartlarıyla ilgili alınacak yeni kararları merakla bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de planlanan bugünkü elektrik kesintileri

İzmir'de planlanan bugünkü elektrik kesintileri