Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Türkiye'ye 400 milyon dolarlık kredi!

Türkiye'ye 400 milyon dolarlık kredi!

Türkiye ve Dünya Bankası, 400 milyon dolarlık ormanları koruma projesiyle deprem bölgesini destekleyecek. 5 yıllık projenin, ormanların dirençli hale gelmesine büyük katkı sağlaması bekleniyor.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Türkiye'ye 400 milyon dolarlık kredi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "İklime Dirençli Ormancılık Projesi"nin (İDOP) açılış töreninde, Türkiye'nin Akdeniz Havzası'nda olması nedeniyle iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin başında geldiğini söyledi.

Orman Yangınları ve Sel Felaketleriyle Mücadele Ediliyor

Ülkenin güneyinde orman yangınlarıyla, kuzeyinde sel felaketleriyle, iç bölgelerde ise kuraklıkla mücadele ettiklerini ifade eden Yumaklı, bu nedenle toprağı, suyu, ormanları ve biyoçeşitliliği korumayı ön plana alan politikaları hayata geçirmek zorunda olduklarının altını çizdi.

Ormanların Korunması ve İklim Değişikliğine Karşı Hazırlık

İklim değişikliğinin getireceği yıkıcı etkilere karşı mücadele edebilmek için toprağı, suyu, ormanları ve biyoçeşitliliği korumanın önemine vurgu yapan Yumaklı, bireysel, kurumsal ve ulusal düzeyde bu konuda hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Menemen Belediyesi işçi eyleminin 3. gününde çarpıcı açıklamalar

Menemen Belediyesi işçi eyleminin 3. gününde çarpıcı açıklamalar