Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Bayraklı'daki Balık Ölümleri ve Koku ile İlgili Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Bayraklı'daki Balık Ölümleri ve Koku ile İlgili Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı sahilindeki balık ölümleri ve kötü kokunun nedenini açıkladı. Yüksek deniz suyu sıcaklığı ve alg patlamalarının yol açtığı oksijen düşüşü, balık ölümlerine ve kötü kokunun oluşmasına neden oldu. Belediyenin çevre koruma ekipleri temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
yazar
Semra Köylü
Editör
Haberleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Bayraklı'daki Balık Ölümleri ve Koku ile İlgili Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı sahilinde meydana gelen balık ölümleri ve kötü koku ile ilgili bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, Körfez’in su sirkülasyonunun düşük olduğu Bayraklı sahilinde deniz suyu sıcaklığının yükselmesinin alg patlamalarına yol açtığı belirtildi. Bu patlamaların deniz suyundaki oksijen seviyesinin düşmesine ve sonuç olarak balık ölümlerine neden olmuş olabileceği ifade edildi.

Açıklamada, deniz suyundaki yüksek sıcaklık ve besin tuzlarının fazlalığının, “Dinoflagellate Gymnodinium” cinsi tek hücreli canlıların popülasyonundaki artışı tetiklediği vurgulandı. Planktonların aşırı artışı, suyun oksijen oranını düşürürken, oksijen seviyesinin kritik derecede azalması nedeniyle plankton ölümlerine neden oldu. Bu ölümler sonucunda kötü bir koku oluştuğu ve su yüzeyinin kızılımsı-kahverengi bir renge büründüğü belirtildi.

Ayrıca, bu durumun balıkların yaşam alanlarını etkileyerek ölümüne yol açtığı düşünülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Deniz Koruma Şube Müdürlüğü, deniz süpürgesi ve karadan temizlik çalışmalarına devam ettiklerini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'dan Haciz Açıklaması: "1,5 Milyar Liralık Borçla Mücadele Ediyoruz"

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'dan Haciz Açıklaması: "1,5 Milyar Liralık Borçla Mücadele Ediyoruz"