Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel Meksika'nın İlk Kadın Başkanı Claudia Sheinbaum Kimdir?

Meksika'nın İlk Kadın Başkanı Claudia Sheinbaum Kimdir?

Meksika'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Claudia Sheinbaum, ülkenin ilk kadın devlet başkanı seçildi. 61 yaşındaki Sheinbaum, oyların yüzde 58'ini ila yüzde 60'ını alarak seçimi kazandı. Sheinbaum, Meksika'nın yeni devlet başkanı olarak tarihe geçti.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Meksika'nın İlk Kadın Başkanı Claudia Sheinbaum Kimdir?

Claudia Sheinbaum, Meksika'nın İlk Kadın Devlet Başkanı Olarak Seçildi

Meksika'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Claudia Sheinbaum, en yakın rakibi olan iş kadını Xóchitl Gálvez'i 30 puan farkla geride bırakarak büyük bir zafer elde etti ve ülkenin ilk kadın devlet başkanı seçildi.

Sheinbaum, Devlet Başkanlığını 1 Ekim'de Devralacak

Sheinbaum'un zaferiyle birlikte, 1 Ekim'de mevcut devlet başkanı Andrés Manuel López Obrador'dan görevi devralacak olması Meksika siyaseti için önemli bir dönüm noktası olacak.

Claudia Sheinbaum'un Hayatı ve Kariyeri

Claudia Sheinbaum, 24 Haziran 1962'de Mexico City'de doğdu ve mühendislik ve çevre bilimleri alanında eğitim aldı. Akademik kariyerinde çevre bilimleri ve enerji politikaları üzerine çalışmalar yaptı ve Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nde çalışarak 2007'de Nobel Barış Ödülü kazanılmasına katkı sağladı. Siyasi kariyerinde Mexico City'de çevre sekreteri olarak görev yaptıktan sonra 2018'de başkentin ilk kadın belediye başkanı seçildi. Sol eğilimli Ulusal Yenilenme Hareketi'nin (MORENA) üyesi olan Sheinbaum, 2024'te yapılan seçimlerde %58-%60 arasında değişen oy oranıyla devlet başkanı seçildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP İzmir İl Başkanlığı 9. Yargı Paketindeki 'Etki Ajanlığı' Düzenlemesine Karşı Çıktı

CHP İzmir İl Başkanlığı 9. Yargı Paketindeki 'Etki Ajanlığı' Düzenlemesine Karşı Çıktı