Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Dışişleri Bakan Yardımcılığına 3 isim atandı

Dışişleri Bakan Yardımcılığına 3 isim atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcıları olarak Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran'ı atadı. Yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.
yazar
Buse
Buse
Dışişleri Bakan Yardımcılığına 3 isim atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcıları Ataması Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran atandı.

Nuh Yılmaz: Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Oldu

Dr. Nuh Yılmaz, 21 Ağustos 2023'te Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı olarak atandı; Dışişleri Bakanı Başdanışmanı olarak da görev yapmış ve MİT'te çeşitli görevler üstlenmiş olan Yılmaz, medya kuruluşlarında, üniversitelerde ve araştırma merkezlerinde dış politika alanında hizmet vermiştir.

Burhanettin Duran: Prof. Dr. Duran, Akademisyen ve Yazar

Prof. Dr. Burhanettin Duran, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olup, Türk dış politikası, ABD, Avrupa, İslamcılık ve sivil toplum konularında kitaplar ve makaleler yayımlamıştır; SETA Genel Koordinatörü ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak da görev almıştır.

Ayşe Berris Ekinci: Diplomatik Kariyeri ve Görevleri

Büyükelçi Ayşe Berris Ekinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olup, Türkiye'nin çeşitli temsilciliklerinde görev almış ve Enerji, Su ve Çevre Genel Müdür Yardımcılığı dahil olmak üzere önemli pozisyonlarda bulunmuştur.

Diğer Başka Görevler

2016'dan beri Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Yıldız, BM Genel Sekreteri'ne güven mektubunu sunarak Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi olarak atanmıştır; ayrıca, 18 Şubat 2023'te Bakan Yardımcılığına atanan Büyükelçi Burak Akçapar'a BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilci görevi verilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çağla meyvesinin faydaları nelerdir?

Çağla meyvesinin faydaları nelerdir?