Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber ESHOT Kadın Şoförü Görev Başında Dolmuş Şoförünün Saldırısına Uğradı

ESHOT Kadın Şoförü Görev Başında Dolmuş Şoförünün Saldırısına Uğradı

İzmir'de ESHOT kadın şoförü Esra Ş., Narlıdere-Balçova arasında dolmuş şoförünün fiziksel saldırısına maruz kaldı. Olay sonrası Esra Ş. suç duyurusunda bulundu, sendikalar saldırıyı kınadı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
ESHOT Kadın Şoförü Görev Başında Dolmuş Şoförünün Saldırısına Uğradı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’ta görevli kadın şoför Esra Ş., dün akşam Narlıdere-Balçova arasında görev başındayken bir dolmuş şoförünün fiziksel saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde dolmuş şoförünün otobüsün önünü kesip Esra Ş.'ye vurduğu görüldü. Yolcuların tepkisine rağmen dolmuş şoförü hızla olay yerinden kaçtı. Plakasını alan Esra Ş., olay sonrası suç duyurusunda bulundu.

DİSK Genel-İş Sendikası üyesi olan Esra Ş.'nin uğradığı şiddet sonrası sendika DİSK Ege Bölgesi Temsilciliği’nde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal ve şiddete uğrayan Esra Ş. katıldı.

Memiş Sarı: "Hiçbir Arkadaşımız Yalnız Değil"

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yaşanan şiddet olayını kınayarak, “Kadınların iş hayatından çekilmesini isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması için çeşitli imkanlar sağlıyor. Kadın çalışanlarımızın iş hayatındaki varlıklarını baskılamaya çalışan bu saldırılara karşı İzmir halkının yanımızda olacağına inancımız tam. Şoför arkadaşlarımıza yönelik bu tür saldırılar devam ederse, gerekli önlemleri alacağız. Kimsenin işine ve güvenliğine zarar gelmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Engin Topal: "Kendi Önlemimizi Kendimiz Alacağız"

DİSK Genel-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, ESHOT şoförlerine yönelik artan saldırılara tepki göstererek, “Son dönemde kadın çalışanlarımıza yönelik artan şiddet olayları kabul edilemez. Bu şiddet sarmalına karşı İzmir halkına en iyi şekilde hizmet etmeye devam etmek için, gerektiğinde kendi güvenlik önlemlerimizi kendimiz alacağız. Kadın çalışanlarımızın maruz kaldığı bu saldırılara karşı tek yürek olup sesimizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

Esra Ş.: "Anlam Veremedim"

Saldırıya uğrayan Esra Ş., “Şehir halindeydim, dolmuş şoförü önüme kırarak inip yüzüme yumruk attı. Ne olduğunu anlayamadım. Böyle bir şeyin başıma gelmesine anlam veremedim. Bu şiddetle karşılık verilmemeli, şiddetin kadını ve erkeği olmamalı. Umarım bir emsal olur ve bir daha böyle bir olay yaşamam” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe İlk Galibiyetini Taraftarsız Maçta Bodrumspor Karşısında Aldı

Göztepe İlk Galibiyetini Taraftarsız Maçta Bodrumspor Karşısında Aldı