Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Spor Göztepe İlk Galibiyetini Taraftarsız Maçta Bodrumspor Karşısında Aldı

Göztepe İlk Galibiyetini Taraftarsız Maçta Bodrumspor Karşısında Aldı

Göztepe, taraftarından yoksun çıktığı maçta Bodrumspor'u 2-0 yenerek ilk galibiyetini aldı. Maçın yıldızı Djalma'nın asist ve gol performansı dikkat çekti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Göztepe İlk Galibiyetini Taraftarsız Maçta Bodrumspor Karşısında Aldı

Süper Lig’de ilk üç haftada aldığı beraberliklerle “namağlup” unvanını koruyan Göztepe, nihayet ilk galibiyetini evinde taraftarından yoksun olarak oynadığı Bodrumspor maçında elde etti. Brezilyalı sol bek Djalma’nın Romulo’ya yaptığı asist ve kendi attığı golle maçın yıldızı olduğu karşılaşmada, Göz Göz ilk yarıda bulduğu iki golle sonuca rahat ulaştı.

Göztepe Dört Değişiklikle Başladı

Teknik Direktör Stoilov, sahaya alışılmış sistemle fakat dört değişiklikle çıktı. İlk 11’de forvet hattında Juan ilk kez sahaya çıkarken, sakatlığı bulunan Nielsen’in yerine Nazım görev aldı. Defansta ise Koray’ın yerine Taha, Miroshi’nin yerine Bokele sahadaydı. Göztepe maça organize, hızlı ve agresif bir başlangıç yaparak Bodrumspor’u ilk yarıda bulduğu iki golle zor duruma soktu.

İlk Yarıda İstenen Sonuç Alındı

Göztepe, ilk golünü Djalma’nın soldan getirip altı pasa çıkardığı topu Romulo’nun gole çevirmesiyle buldu. Djalma’nın golü ise farkı ikiye çıkardı; sol kanattan ceza alanına girip çektiği sert şut Celustka’ya çarparak ağlarla buluştu.

Stoilov’un Değişiklikleri Gecikti

İkinci yarıya daha atak başlayan Bodrumspor, Göztepe kalesinde etkili olmaya çalıştı. Ancak Göztepe kalecisi Lis’in 55. dakikada yaptığı kurtarış, maçın zora girmesini engelledi. Stoilov’un hamlelerinde geç kalması eleştirilere neden oldu; 55-60. dakikalar arasında yapması beklenen değişiklikleri 73. dakikada gerçekleştirmesi takımın temposunu düşürdü.

Maçın sonunda Stoilov’un son iki değişikliği uzatmalarda yapması da tartışmalara yol açtı. Göztepe’de kaleci Lis, Djalma, Heliton, Tijaniç ve Romulo öne çıkan isimler olurken, Tijaniç’in performansı takıma yeni bir enerji kattı.

Göztepe’nin Geleceği Umut Veriyor

Göztepe’nin pas hatalarını azaltıp, tek pas trafiğini artırması durumunda hücumda daha etkili maçlar çıkarması bekleniyor. Özellikle Ogün’ün sakatlıktan dönmesiyle sağ bekte de etkin bir Göztepe izleyebiliriz. Takıma yeni katılan “10 numara” Victor Hugo ve beklenen santrafor transferi de hücum gücünü artıracaktır.

Milli ara sonrası Kayserispor maçında 3 puan alması beklenen Göztepe, bu şekilde devam ederse sezon sonunda 4. veya 5. sırayı hedefleyebilir ve Avrupa’ya gitme şansını yakalayabilir. Türkiye Kupası da Avrupa’ya giden yolda bir diğer fırsat olarak görülüyor.

Teknik Direktör Stoilov’un da belirttiği gibi, “Bu hedefe ulaşmak için her şeyi yapmalıyız. Oyuncularımızın sürekli gelişmesi ve bu hedefe ulaşmak için savaşması gerekiyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla’da Üniversite Güvenlik Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Muğla’da Üniversite Güvenlik Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi