Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber İzmir’de Balıkçılar “Vira Bismillah” Diyerek Sezonu Açtı: Bereketli Başlangıç

İzmir’de Balıkçılar “Vira Bismillah” Diyerek Sezonu Açtı: Bereketli Başlangıç

15 Nisan’da başlayan av yasağının sona ermesiyle İzmirli balıkçılar denize açıldı. Sezon bereketli başlarken, balıkçı esnafının yüzü güldü ve uygun fiyatlarla halk bol bol balık yeme şansı yakaladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
İzmir’de Balıkçılar “Vira Bismillah” Diyerek Sezonu Açtı: Bereketli Başlangıç

15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından İzmir Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’ndan denize açılan balıkçı gemileri, denize olan hasretlerini 1 Eylül itibarıyla sona erdirdi. Ege Denizi'ne açılan çok sayıda gemi, yeni balıkçılık sezonuna "Vira bismillah" diyerek başlangıç yaptı.

Balıkçı Halinde Yoğunluk

Sezonun ilk balıklarını denizden çıkaran balıkçılar, yakaladıkları balıkları İzmir Su Ürünleri Hali'ne getirdi. Ege'nin en büyük balık hali olan İzmir Su Ürünleri Hali'nde, sezonun ilk balıklarını almak isteyenler arasında yoğun bir rekabet yaşandı. Ege Denizi'nden tutulan yaklaşık 50 balık çeşidi satışa sunulurken, diğer bölgelerden gelen balık türleri de alıcı buldu.

Bereketli Bir Sezon Başladı

İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, Ege Denizi ve Türkiye genelinde sezonun bereketli başladığını ifade etti. Çakan, “İklim değişikliği konusunda endişeliydik, ancak umutlu başladık. Karadeniz'de bol miktarda palamut, Ege'de ise hamsi ve sardalya bol miktarda çıktı. Balıkçılar denizden eli boş dönmedi” dedi.

İzmir Körfezi'ndeki Balık Ölümleri Endişe Yaratmıyor

Çakan, İzmir Körfezi'nde yaşanan toplu balık ölümlerinin balıkçılık sektörüyle bir bağlantısı olmadığını belirterek, İzmir Körfezi'nin 1979 yılından beri balık avcılığına kapalı olduğunu hatırlattı. "Açık deniz avcılığı yapıyoruz ve insanlarımız rahatlıkla balık tüketebilir” ifadelerini kullandı.

Esnafın Yüzü Gülüyor

Balıkçı esnafı Osman Akbıyık, sezonun iyi başladığını ve Körfez'deki balık ölümlerine rağmen vatandaşların güvenle balık tüketebileceğini vurguladı. "Balıklar Karaburun, Çeşme, Didim tarafından geliyor, vatandaşımız rahatlıkla yiyebilir” dedi. Akbıyık, özellikle Karadeniz'de bol palamut çıktığını ve fiyatların uygun olduğunu belirtti.

Halkın Uygun Fiyatlı Balık Yeme Şansı Yüksek

Balıkçı Okay Kaya, bu yıl Ege'den yaklaşık 50 çeşit balık çıktığını ve halkın bol bol balık yiyeceğini ifade etti. Farklı kentlere de balık gönderildiğini belirten Kaya, fiyatların uygun olduğunu söyledi. İzmir Balık Avcıları Su Ürünleri Kooperatifi Satış Temsilcisi Ahmet Kaya da balıkçılık sektörünün sezona mutlu başladığını kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ESHOT Kadın Şoförü Görev Başında Dolmuş Şoförünün Saldırısına Uğradı

ESHOT Kadın Şoförü Görev Başında Dolmuş Şoförünün Saldırısına Uğradı