Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber İzmir’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü 9 Eylül Resepsiyonu ile Kutlandı

İzmir’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü 9 Eylül Resepsiyonu ile Kutlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Resepsiyonu, tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaptığı konuşmada İzmir’in kurtuluşunun önemini vurgulayarak, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Etkinlik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası'nın konseri ve İzmir Marşı ile sona erdi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
İzmir’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü 9 Eylül Resepsiyonu ile Kutlandı

zmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Resepsiyonu, tarihi Havagazı Fabrikası’nda coşkuyla gerçekleşti. Resepsiyona, İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, İzmirlilerin 9 Eylül kurtuluş gününü kutladı ve İzmir’in tarihi ve ulusal önemine dikkat çekti.

Başkan Cemil Tugay konuşmasında, İzmir’in kurtuluşunun sadece bir şehrin işgalden kurtuluşu olmadığını, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun da habercisi olduğunu belirtti. Tugay, "Tarihe işgaliyle kurtuluş ateşini yakan, kurtuluşu ile yepyeni bir ülkenin ön sözünü yazan kent olarak yazılmıştır. İşte bu ayrıcalık, bu onur ve gurur yeryüzünde yalnızca İzmir'e aittir ve İzmir onun bu değerini en yüksek düzeyde yaşayanların, yaşatanların, dosta düşmana anımsatanların memleketidir," ifadelerini kullandı. Tugay, İzmir'in kurtuluşunu anarken, barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını ön planda tuttuklarını vurguladı. "Biz emperyalizme ve maşalarına unutulmaz bir ders verdikten sonra, tüm dünyaya 'bir daha asla, denemesi bedava' çağrısı yapanların çocuklarıyız. 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' sözüyle yeryüzünün bir kardeşlik sofrasına dönmesini öngören Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurttaşlarıyız," dedi.

Tugay, konuşmasında İzmir’in, Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden ve yaşatan tüm değerlerin kalesi olduğunu da vurguladı. Konuşmasının ardından, gaziler tarafından Cemil Tugay’a çiçek takdim edildi ve bu anlamlı anlar katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.

Resepsiyon boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Program, coşkuyla söylenen "İzmir Marşı" ile sona erdi ve katılımcılar İzmir'in kurtuluş gününün heyecanını doyasıya yaşadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jak Eskinazi: “Ekonomik Zaferler Olmazsa, Zaferler Payidar Olmaz”

Jak Eskinazi: “Ekonomik Zaferler Olmazsa, Zaferler Payidar Olmaz”