Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Kütahya Haber Kütahya Seyitömer linyit işletmesinde heyelan!

Kütahya Seyitömer linyit işletmesinde heyelan!

Kütahya'nın Seyitömer beldesindeki linyit işletmesinde yaşanan heyelan sonucu oluşan su baskını ve yolun kapanmasıyla ilgili göletten alınan numuneler incelendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, suyun tahliyesi için çalışmalarına başlayacak.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Kütahya Seyitömer linyit işletmesinde heyelan!

Kütahya'da Linyit İşletmesine Ait Döküm Sahasında Meydana Gelen Heyelan Sonrası Numune Alındı

Kütahya Seyitömer linyit işletmesine ait döküm sahasında yaşanan heyelan, arazilerde su baskınına ve kara yolunun kapanmasına yol açtı ve bu durum nedeniyle göletten numuneler alındı.

Seyitömer Beldesi Yakınlarında Heyelan Sonrası Çalışmalar Başlatıldı

Kent merkezine 33 kilometre uzaklıktaki Seyitömer beldesi yakınlarında bulunan özel bir şirket tarafından işletilen linyit sahasında meydana gelen heyelan sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü harekete geçerek çalışmalara başladı.

Su Tahliyesi İle Ulaşım Yolu Yeniden Açılacak

Göl sularının taşması sonucu kapanan Seyitömer beldesine ulaşımı sağlayan kara yolunun tekrar ulaşıma açılabilmesi için suyun tahliye edilmesi ve yolun açılması için çalışmalar planlanıyor.

Dün, linyit işletmesinin yakınındaki gölete kayan toprak kütlesinin taşkına sebep olduğu bildirilmesi üzerine AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Bölgedeki tarım arazileri ve beldeye giden kara yolunun sular altında kalması nedeniyle beldeye ulaşımın sağlanabilmesi için alternatif güzergahlar oluşturuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir'de Ömer Seyfettin paneli ilgi gördü

Balıkesir'de Ömer Seyfettin paneli ilgi gördü