Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Manisa Haber Manisa, Türkiye'de Otonom Tramvay Projesi İle Yenilikçi Bir Adım Atıyor

Manisa, Türkiye'de Otonom Tramvay Projesi İle Yenilikçi Bir Adım Atıyor

Manisa, ulaşım alanında büyük bir değişim yaşayacak. Metro İstanbul ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, tramvay projesi için ilk adımı attı. Heyetin kente gelmesiyle başlayan fizibilite çalışmaları sonucunda projenin hayata geçirilmesi için resmi anlaşma imzalandı.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Manisa, Türkiye'de Otonom Tramvay Projesi İle Yenilikçi Bir Adım Atıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı İstanbul Metro İstanbul'u Ziyaret Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, son zamanlarda İstanbul'a giderek Metro İstanbul'u ziyaret etti ve raylı sistemler ile ulaşım konularında incelemelerde bulundu.

Metro İstanbul Heyeti Manisa'ya Geldi

Zeyrek'in ziyaretinin ardından, Metro İstanbul ekibi Manisa'ya ziyaret gerçekleştirdi.

Manisa'da Raysız Otonom Tramvay Sistemi İçin İlk Adım Atıldı

Manisa'da Tramvay Projesi için saha incelemesi yapan uzman ekip, güzergah, durak, taşınacak yolcu ve maliyet fizibilitesi çalışmalarını tamamlayarak projenin ilk adımını attı. Başkan Ferdi Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin ile ön sözleşme imzaladı ve projenin hayata geçirilmesi için harekete geçti.

Zeyrek'in yaptığı açıklamada, "İstanbul ziyaretimizden sonra Metro İstanbul ekibini Manisa'da ağırlamaktan mutluluk duyduk. ART araçları ile Manisa'nın ulaşım sorununa çözüm getirmeyi hedefliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Metro İstanbul'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hemşerilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Öte yandan, ART sisteminin Manisa'ya kazandırılmasıyla birlikte çevreci, yüksek teknolojili ve Türkiye'de bir ilki oluşturacak olan raysız otonom tramvay sistemi hizmete girecek. ART araçları, geleneksel tramvay sistemlerine göre daha esnek bir rota takip ederek şehir içi ulaşımda daha fazla güzergah seçeneği sunacak. Ayrıca, ART araçlarının ekonomik yönü de dikkat çekiyor; yakıt tasarrufu sağlayarak çevreye ve belediye bütçesine katkıda bulunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitimcilerden gelen tepki: Öğretmen Meslek Kanunu'nda ceza yerine ödül olmalı!

Eğitimcilerden gelen tepki: Öğretmen Meslek Kanunu'nda ceza yerine ödül olmalı!