Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Manisa Haber Manisa ve Bolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Manisa ve Bolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Manisa ve Bolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı coşkuyla kutlandı. Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı'nın gösterileri ve Bolu'daki kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Manisa ve Bolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli sembollerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Manisa ve Bolu’da da coşkuyla kutlandı.

Manisa’da düzenlenen kutlama programında, Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’na bağlı komandoların gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Manisa Valisi Enver Ünlü, törende yaptığı konuşmada, “Geçmişi kahramanlıklarla dolu olan milletimiz için ağustos ayı aynı zamanda zaferler ayıdır. Malazgirt’ten Kosova’ya, Çaldıran’dan Mohaç’a uzanan zaferler, Büyük Taarruzla taçlanmıştır. Büyük Taarruz, vatanını müdafaa eden büyük milletimizin tarihe mal olan müstesna bir mücadelesidir" dedi.

Komandolardan Tüfekli Gösteri ve Yakın Dövüş Teknikleri

Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı komandoları, tüfekli gösteri sunarak ve yakın dövüş tekniklerindeki hünerlerini sergileyerek izleyenleri büyüledi. Törene katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi halk dansları topluluğu, Ege Bölgesi’ne özgü Efe oyunları oynarken, asker üniforması giyen küçük bir çocuğun da gösterilere katılması izleyenlerin beğenisini kazandı. Kutlama programı tören geçişiyle sona erdi.

Bolu’da 30 Ağustos Coşkusu

Bolu’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende, Bolu 2. Komando Komutanlığı’na bağlı komandoların da yer aldığı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Törenler, vatandaşların yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karşıyaka’daki Yanan Orman Alanlarında Sel Tehlikesine Karşı ‘Su Hasadı’ Yöntemi

Karşıyaka’daki Yanan Orman Alanlarında Sel Tehlikesine Karşı ‘Su Hasadı’ Yöntemi