Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Manisa Haber Manisalı gençler, büyük önder Atatürk'ün huzurunda buluşuyor

Manisalı gençler, büyük önder Atatürk'ün huzurunda buluşuyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden Bağlıca Halil Duran İlköğretim Okulu'nun 4 öğretmeni ve 46 öğrencisi, Ankara ziyaretinde Anıtkabir'i de ziyaret ettiler.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Manisalı gençler, büyük önder Atatürk'ün huzurunda buluşuyor

Ankara Gezisinde Öğrencilere Tarihi ve Kültürel Miras Tanıtıldı

Manisa'nın Bağlıca Halil Duran İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Balamutcu, Ankara'da Anıtkabir, eski ve yeni meclis ile Tacettin Dergahı'nı ziyaret ettiklerini belirterek, sosyal bilgiler dersi kapsamında öğrencilerin demokrasi süreçlerini yerinde gözlemlemelerini ve demokrasinin evrimini anlamalarını sağlamak amacıyla bu gezinin düzenlendiğini aktardı.

Aynı zamanda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı ve diğer tarihi mekanların da öğrencilere tanıtıldığını vurguladı.

Öğrencilerin cumhuriyetin kuruluş sürecini anlayıp, milli değerlere sahip çıkmalarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen geziye 46 öğrenci ve 4 öğretmenin katıldığı belirtildi.

Ahmet Balamutcu, "Bu etkinlik sayesinde gençlerimiz, ülkemizin temellerinin nasıl atıldığını kavrayacak ve milli mirasımıza daha fazla sahip çıkacaklardır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müze Sohbetleri, Yeniden Ziyaretçilerle Buluşmaya Hazır!

Müze Sohbetleri, Yeniden Ziyaretçilerle Buluşmaya Hazır!