Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Muğla Haber Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Sokak Hayvanları Yararına Müzayede: “Bütün Varlıklara Eşit Bakıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Sokak Hayvanları Yararına Müzayede: “Bütün Varlıklara Eşit Bakıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'da düzenlediği müzayedeyle sokak hayvanları için farkındalık yarattı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bütün varlıklara eşit bakıyoruz," diyerek etkinliğin önemini vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Sokak Hayvanları Yararına Müzayede: “Bütün Varlıklara Eşit Bakıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları yararına Bodrum'da bir müzayede düzenledi. Ünlü müzayedeci Uğur Batur'un sunumuyla gerçekleşen etkinlikte, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve çok sayıda hayırsever yer aldı. Müzayedede, Türkiye'nin en donanımlı geçici hayvan bakımevi, acil müdahale aracı, mama üretim tesisi ile sokak hayvanlarına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, bu etkinlikle can dostlarına destek olmayı hedefledi. Etkinlik sırasında Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Quartet Dinletisi de dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

"Minik Dostlarımız İçin Gösterilen Hassasiyet Çok Önemli"

Sokak hayvanları için yapılan etkinlik hakkında konuşan müzayedeci Uğur Batur, "Sokak hayvanları için yapılan bu etkinlikte yer almak benim için çok anlamlı. Patili dostlarımızla ilgili özellikle son dönemlerde daha da hassasiyetle yaklaşmamız gerektiğini biliyoruz. Bu sebeple minik dostlarımız için yapılan bu faydalı etkinlikleri canı gönülden tebrik ediyorum. Destekleri için Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum," dedi.

"Sokak Hayvanları İçin Elimizden Geleni Yapacağız"

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, sokak hayvanları için yerel yönetimler olarak tüm sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirterek, "Bodrum'da bulunan barınaklarımızı genişleterek patili dostlarımızın yaşam alanlarını daha da güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Bu müzayede sokak hayvanları için büyük önem taşıyor. Yerel yönetimler olarak bizler de hayvanların kısırlaştırılması, rehabilitasyonu ve huzurlu yaşamları için elimizden geleni yapacağız," ifadelerini kullandı.

"Bütün Varlıklara Eşit Bakıyoruz"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sokak hayvanlarına hassasiyetle yaklaştıklarını vurgulayarak, "Dünyada yaşayan bütün varlıklara eşit bakıyoruz. İnsan doğanın, tabiatın sahibi değildir diyerek bu dünyayı doğasıyla, patili dostlarımızla ve daha birçok canlıyla paylaşıyoruz. Toplumda şiddetin arttığı bu dönemde, doğayı korumanın taraftarıyız. 2028'e kadar belediyelere bakımevi yapma şartı getirildi ve biz bunu seve seve yapmaya hazırız. Bugün burada yapılan farkındalık etkinliğiyle elde edilecek gelirlerin yine canlarımıza gitmesi çok anlamlı bir proje. Umarım buradan elde edilen kazanç, can dostlarımıza bir şans daha verir," dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de Orman Yangınları 17 Bin Hektar Alanı Yok Etti: Uzmanlar Seferberlik Çağrısında Bulundu

İzmir'de Orman Yangınları 17 Bin Hektar Alanı Yok Etti: Uzmanlar Seferberlik Çağrısında Bulundu