Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Muğla Haber Muğla ilçe belediyelerinde personel ikramiye ödemelerinde sıkıntı yaşanıyor

Muğla ilçe belediyelerinde personel ikramiye ödemelerinde sıkıntı yaşanıyor

Menteşe Belediyesi'nde işçilerin Mayıs ayı ikramiye sorunu devam ediyor. Sendika başkanı, diğer ilçelerde de aynı sorunun yaşandığını belirtti.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Muğla ilçe belediyelerinde personel ikramiye ödemelerinde sıkıntı yaşanıyor

Menteşe Belediyesi İşçilerinin İkramiye Sorunu Devam Ediyor

Muğla'da bulunan Menteşe Belediyesi'nde çalışan işçiler, Mayıs ayında almaları gereken ikramiyelerin hala hesaplarına yatırılmadığını iddia ediyorlar.

Genel-İş Sendikası Muğla 1 No'lu Şube Başkanı Uzay Kocabaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, benzer sıkıntıların Ula, Marmaris ve Fethiye gibi diğer ilçelerde de yaşandığını belirtti ve belediyelerin ekonomik olarak zor durumda olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 750 sendikalı işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesine göre, işçilerin maaşlarıyla birlikte alması gereken Mayıs ayı ikramiyelerinin ödenmediği iddia edildi.

Kocabaş, sözleşmede belirtilen ikramiyelerin İller Bankası'ndan yapılan ödemelerde ciddi kesintiler yapıldığını ve ödemelerin genellikle emlak vergisi gibi durumlarda gerçekleştiğini belirtti.

Menteşe Belediyesi'nde sendikalarına üye olan yaklaşık 750 işçinin ikramiyelerinin gecikmeli ödendiğini ve bazen 1 ayı bulan sürelerde ödemelerin gerçekleştiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuşadası sahilleri, halkın kullanımına açıldı: Denizin ve güneşin keyfini çıkarın!

Kuşadası sahilleri, halkın kullanımına açıldı: Denizin ve güneşin keyfini çıkarın!