Muğla için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) kodlu uyarıyı turuncuya yükseltti. MGM uyarı sistemine göre Muğla'nın 13 ilçesinin tamamında bugün saat 18.00'den 3 Kasım Salı sabahı 04.00'e kadar yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Uyarıda metrekareye 50 ile 100 kilogram arasında yağış öngörülüyor. Turuncu koddan önce, bugün 12.00 ile 18.00 arasında ilin tamamı için sarı uyarı geçerli.
Uyarı yalnız Muğla ile sınırlı değil. İzmir'in 9 ilçesi ile Aydın'ın 3 kıyı ilçesi de bu akşamdan itibaren sarı kodlu uyarı kapsamında. Muğla'da son haftada yaşanan yağışlar için Dalaman'da 24 saatte 152 kilogram yağış düştüğü haberimize, ildeki diğer gelişmeler için Muğla haberleri sayfamıza bakabilirsiniz.
İzmir'de 9 ilçe sarı kodda
İzmir'de uyarı iki parça hâlinde. Çeşme, Karaburun ve Urla için sarı uyarı bugün 14.00'te başlıyor ve 2 Kasım Pazartesi 06.00'ya kadar sürüyor; bu ilçelerde metrekareye 21 ile 75 kilogram arasında yağış bekleniyor. Menderes, Seferihisar, Karabağlar, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe için uyarı 16.00'da başlıyor, yine pazartesi 06.00'da bitiyor. Bu altı ilçede beklenen yağış miktarı 21-50 kilogram. Kentin diğer gelişmeleri için İzmir haberleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
Aydın'da Kuşadası, Söke ve Didim
Aydın'da uyarı yalnız kıyı ilçelerini kapsıyor. Kuşadası, Söke ve Didim'de bugün 18.00 ile pazartesi 06.00 arasında yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak, metrekareye 21-75 kilogram yağış bekleniyor.
Yağışlı hava salıya kadar sürüyor
MGM'nin ilçe tahminlerine göre Muğla Menteşe'de bugün, yarın ve salı günü kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor; sıcaklık 9 ile 17 derece arasında seyredecek. Çeşme'de bugün 14-21, Kuşadası'nda 15-22 derece ve yine kuvvetli sağanak tahmin ediliyor. Her iki ilçede salı günü de gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Çeşme'de rüzgâr salı günü güneybatıdan saatte 34 kilometreye kadar esebilir.
MGM, uyarı bölgelerinde sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksama, yıldırım, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istiyor. Dere yataklarından uzak durulması, araçların su birikintisine sokulmaması ve resmî kurumların güncel duyurularının izlenmesi öneriliyor. Uyarıların süresi ve kapsadığı ilçeler, MGM'nin yeni değerlendirmelerine göre değişebilir.
Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü kodlu uyarı sistemi (uyarı no 2026103101-2026103105) ve ilçe günlük tahminleri, 1 Kasım 2026
Görsel: egedenhaber.com
