Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Muğla Haber Muğla'da 1 Eylül Dünya Barış Günü Suavi Konseri ile Kutlandı

Muğla'da 1 Eylül Dünya Barış Günü Suavi Konseri ile Kutlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü Suavi konseri ile Cumhuriyet Meydanı'nda kutladı. Barış güvercinlerinin uçurulduğu etkinlik, coşkulu anlara sahne oldu.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Muğla'da 1 Eylül Dünya Barış Günü Suavi Konseri ile Kutlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda ünlü sanatçı Suavi’nin sahne aldığı bir konser düzenledi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde gerçekleşen konsere, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konserin en anlamlı anlarından biri, Başkan Ahmet Aras ve sanatçı Suavi'nin birlikte barış güvercinleri uçurması oldu. Barışın simgesi olarak gökyüzüne salınan güvercinler, alanda bulunan vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Suavi, sevilen şarkılarını seslendirirken, vatandaşlar da şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Başkan Ahmet Aras, vatandaşlarla birlikte halay çekerek etkinliğin coşkusunu paylaştı.

Konser sırasında konuşma yapan Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, “Dünya Barış günümüz kutlu olsun. Dünya’da savaşların bitip barışın gelmesini temenni ediyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum,” dedi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ise, “Adalet yoksa, güven yoksa, güvenlik yoksa barış mümkün müdür?” diyerek barışın temellerine dikkat çekti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, barışın önemine vurgu yaparak, "Barış dolu bir dünya için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Başkan Aras, konuşmasında Atatürk’ün barışa dair sözlerini hatırlatarak, “Biz Dünya’nın her yanına barış gelsin istiyoruz. Atatürk, onlarca yıl cephelerde savaşmasına rağmen, 'Savaş eğer savunma amaçlı değilse bir cinayettir' demiştir. O yüzden barışın değerini bilelim. Muğla’mızda, mahallelerimizde barışı tesis edelim. Herkes birbirine sevgiyle baksın, kucaklaşsın. Bizlerin misyonu, yerel yöneticilerin kentinde birlik, beraberlik ve sevgi ortamını yaratmaktır. Bunun için çalışacağız. Herkesten talebim kavgadan uzak, şiddetten uzak, güzel bir Muğla yaratalım. Dünya Barış günümüz kutlu olsun,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Didim 1 Eylül Barış Şenlikleri 29. Kez Coşkuyla Kutlandı

Didim 1 Eylül Barış Şenlikleri 29. Kez Coşkuyla Kutlandı