Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Muğla Haber Muğla'da Tarımsal Güçbirliği Kooperatifleri Önemli Adımlar Attı

Muğla'da Tarımsal Güçbirliği Kooperatifleri Önemli Adımlar Attı

Muğla'da Türkiye’de bir ilk olan Tarım Güçbirliği İşletme Kooperfatifleri buluşması gerçekleştirildi. Kooperatifler arası işbirliği ve ürün pazarlama konuları ele alındı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Muğla'da Tarımsal Güçbirliği Kooperatifleri Önemli Adımlar Attı

Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı kooperatiflerin yer aldığı, Türkiye’de bir ilk olan Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi, Muğla'nın Datça Sındı Köyü’nde önemli bir toplantı düzenledi.

Sındı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen buluşmaya Seydikemer Eşen Yakabağ Demirler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Menteşe Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Milas Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Milas Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Bodrum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Datça Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katıldı.

Toplantıda, kooperatifler arası işbirliği ve ürünlerin yurt içi ve yurt dışına pazarlanması konuları ele alındı. Ayrıca, özel sektör temsilcileri de kooperatif ürünlerinin pazarlanmasına yönelik destek vereceklerini belirttiler.

Kooperatifler arası bilgi alışverişinin yapıldığı ve ortak hedefler doğrultusunda işbirliğini güçlendirme stratejilerinin geliştirildiği toplantıda, tarımsal verimliliğin artırılması için görüş birliği sağlandı.

Toplantının önemine değinen Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, “Toplantılarımızı sürekli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu toplantılarla kooperatiflerimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye’nin İş Okulu BMI, CFO’ları Geleceğe Hazırlayacak Sertifika Programını Duyurdu

Türkiye’nin İş Okulu BMI, CFO’ları Geleceğe Hazırlayacak Sertifika Programını Duyurdu