Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Siyaset Vatandaş enflasyonla savaşırken Mehmet Şimşek'ten açıklama: Doğru yoldayız

Vatandaş enflasyonla savaşırken Mehmet Şimşek'ten açıklama: Doğru yoldayız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görev süresinin ilk yılına ilişkin değerlendirmesinde, "Programın başarılı olduğunu ve politika önceliklerinde ilerleme kaydedildiğini" belirtti. Şimşek, hükümetin doğru yolda olduğunu vurguladı.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Vatandaş enflasyonla savaşırken Mehmet Şimşek'ten açıklama: Doğru yoldayız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in İlk Yılı Değerlendirmesi

Bakan Şimşek, görevdeki ilk yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve "İlk yılın muhasebesi" başlığıyla sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Mali Disiplin Politikaları

Bakan Şimşek, bütçe açığına dair hedeflerini açıklarken, harcama disiplini, tasarruf, vergide adalet ve verimlilik odaklı maliye politikalarına devam edeceklerini vurguladı.

Büyüme ve Dengelenme Çabaları

Bakan Şimşek, net dış talebin büyümeye katkısının arttığını ve güçlü iç talep nedeniyle oluşan makroekonomik dengesizlikleri giderme yolunda olduklarını belirtti.

Özetiyle, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevdeki ilk yılına dair değerlendirmelerini "İlk yılın muhasebesi" başlığıyla sosyal medya üzerinden paylaştı. Bakan Şimşek, mali disiplin politikaları, büyüme ve dengelenme çabaları ile yapısal dönüşüm hedeflerine odaklanırken, enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi için kararlılıkla çalışacaklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemal Doğulu yaşadığı korkunç anları anlattı: "Tefeciler kafama silah dayadı"

Kemal Doğulu yaşadığı korkunç anları anlattı: "Tefeciler kafama silah dayadı"