Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Spor Edirne’deki 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda Türkiye 7 Madalya Kazandı

Edirne’deki 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda Türkiye 7 Madalya Kazandı

Edirne’de düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda Türkiye Kürek Milli Takımı, 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye, tarihinde en çok madalya kazandığı Avrupa Şampiyonası’nı tamamladı ve bu başarıyla gelecekteki yarışlar için umut verdi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Edirne’deki 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda Türkiye 7 Madalya Kazandı

Edirne’de düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda Türkiye, takım halinde katıldığı yarışlarda büyük bir başarı göstererek toplamda 7 madalya kazandı. 7-8 Eylül tarihlerinde Meriç Nehri’nde gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye Kürek Milli Takımı, 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti. Organizasyona 28 ülkeden yaklaşık 600 sporcu katıldı ve takımlar yarı final ve final müsabakalarında mücadele etti.

Türkiye’nin Madalya Başarısı:

Şampiyonada Türkiye Kürek Milli Takımı, 12 kategoride 35 sporcuyla mücadele etti ve Türkiye, toplamda 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Bu başarı, Türkiye’nin bu alanda şimdiye kadar aldığı en yüksek madalya sayısı olarak kaydedildi.

En Çok Madalya Romanya’ya Gitti:

Şampiyonada en fazla madalyayı kazanan ülke 9 altın madalya ile Romanya oldu. Romanya’yı 7’şer madalya ile Türkiye ve Polonya izledi. Diğer madalya kazanan ülkeler arasında İsviçre, Yunanistan, Portekiz, İtalya, Hırvatistan, Macaristan, Danimarka, Çekya, Belçika, Litvanya ve İspanya yer aldı.

Bireysel Kategorilerde Türkiye’nin Başarıları:

  • Erkekler Hafif Kilo Tek Çifte: Halil Kaan Köroğlu birinci, Mikita Karneyeu ikinci, Duarte Kastro üçüncü.
  • Erkekler Tek Çifte: Ege Cevdet Mutlu birinci, Aleksandr Kovalskii ikinci, Panagiotis Makrygiannis üçüncü.

Takım Kategorilerinde Türkiye’nin Dereceleri:

  • Kadınlar Hafif Kilo İkili Çifte: Simla Suay Alıncı ve Irmak Fertuğ birinci, İtalya ikinci, Macaristan üçüncü.
  • Kadınlar Hafif Kilo Tek Çifte: Maria Zhovner birinci, Deniznur Baykara ikinci, Macaristan üçüncü.
  • Erkekler Dört Tek: İsviçre birinci, Hırvatistan ikinci, Türkiye üçüncü.
  • Kadınlar Dört Tek: Romanya birinci, Polonya ikinci, Türkiye üçüncü.
  • Erkekler Sekizli: Romanya birinci, Türkiye ikinci, İspanya üçüncü.

Yarışların ardından düzenlenen ödül töreninde, erkekler hafif kilo tek çifte kategorisinde altın madalya kazanan Halil Kaan Köroğlu’na ödülü Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından takdim edildi.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı’nın Değerlendirmesi:

Yarışlar sonrasında açıklama yapan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, milli takımın beklentilerin çok üzerinde performans gösterdiğini belirterek, "Tarihimizde en çok madalya aldığımız Avrupa Şampiyonası bu oldu. Bugüne kadar aldığımız madalyaların iki katı madalya aldık. Muhteşem yarışlar çıkardılar. Pırlanta gibi bir çağ geliyor ve inşallah ileride daha büyük yarışlarda, olimpiyatlarda bu çocuklar tekrar madalyalar alacaklar," dedi. Ertürk ayrıca, organizasyonun Avrupa'dan çok olumlu geri dönüşler aldığını ve Türkiye’nin gelecekteki organizasyonlar için de güçlü bir aday olacağını düşündüğünü ifade etti.

Avrupa Kürek Federasyonu’ndan Teşekkür:

Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annamarie Phelps, Türkiye’ye organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti. Phelps, Türkiye’nin organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü 9 Eylül Resepsiyonu ile Kutlandı

İzmir’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü 9 Eylül Resepsiyonu ile Kutlandı