Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Teknoloji İzmir Enternasyonel Fuarı'nda 'Teknoloji' Temasıyla Yaratıcılık Günleri Başladı

İzmir Enternasyonel Fuarı'nda 'Teknoloji' Temasıyla Yaratıcılık Günleri Başladı

İzmir Enternasyonel Fuarı, 'Teknoloji' temasıyla kapılarını açarak, Create in İzmir Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri'ne ev sahipliği yapıyor. Fuar, 5 Eylül'e kadar oyun teknolojileri, yapay zeka ve yeni teknoloji trendleri üzerine uzman konuşmacıları ağırlayacak.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
İzmir Enternasyonel Fuarı'nda 'Teknoloji' Temasıyla Yaratıcılık Günleri Başladı

İzmir Enternasyonel Fuarı, 'Teknoloji' temasıyla 93'üncü kez kapılarını açtı. Bu yıl fuar, Ege bölgesindeki yaratıcı endüstrilerin gücünü sergileyen Create in İzmir Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri'ne ev sahipliği yapıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir Teknoloji ve İnovasyon A.Ş.'nin işbirliğiyle hayata geçirilen etkinlik serisi, katılımcılara oyun teknolojileri, yapay zeka ve yeni teknoloji trendlerine dair kapsamlı bilgiler sunuyor.

Fuar boyunca düzenlenecek oturumlarda alanında uzman isimler, oyun geliştirme, yazılım, televizyon ve sinema gibi çeşitli alanlarla ilgilenen gençlere ilham verici bilgiler aktaracak. Bu etkinlikler, gençlerin kariyer planlamalarında yol gösterici olmayı hedefliyor.

4 Eylül'de 'Geleceğin Şehirleri' temalı oturuma, İzmir Planlama Ajansı Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu katılacak. 5 Eylül'deki 'Yapay Zekanın Yaratıcı Kullanımı' başlıklı etkinlikte ise dijital içerik üreticisi Ozan Sihay, İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. Yapay Zeka ve Akıllı Şehir Teknolojileri Müdürü Doruk Yazıcıoğlu ve Decktopus AI CEO'su Noyan Alperen İdim deneyimlerini paylaşacak. Tüm etkinlikler, İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş.'nin standında saat 17.30 ile 20.30 arasında gerçekleşecek.

İEÜ Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Gözde Çeviker, etkinliklerin İzmir'i yaratıcılık ve teknoloji merkezi haline getirme hedefiyle yola çıktığını belirterek, "İzmir'in tarihi ve kültürel zenginliklerini, modern inovasyon ve teknolojilerle buluşturarak şehrimizi daha da ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Bu etkinliklerin İzmir'in vizyonunu genişletmek ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek adına büyük önem taşıdığını düşünüyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bozcaada'da Bal Hasadı Şenliği: "Efe Arısı" Gen Kaynakları Korunuyor

Bozcaada'da Bal Hasadı Şenliği: "Efe Arısı" Gen Kaynakları Korunuyor