Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Teknoloji Teknoloji etkinliği büyük ilgi gördü

Teknoloji etkinliği büyük ilgi gördü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Finali'nde kazananlar belli oldu. Şimdi İzmir, 28-30 Kasım'da düzenlenecek Dünya Robot Olimpiyatı Uluslararası Finali'ne ev sahipliği yapacak.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Teknoloji etkinliği büyük ilgi gördü

İzmir'de Düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı 2024 Etkinliği Büyük İlgi Gördü

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ’ın destekleriyle Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2024 etkinliği, Fuar İzmir’de 20 şehirden 190 takımın katılımı ile gerçekleşti.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Geleceğin Mühendisleri, Geleceğin Mucitleri, RoboMission ve diğer klasmanlarda birinci olan takımlara ödüllerinin takdim edildiği törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler, Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatma Bezek ve birçok önemli isim katıldı.

Umut bilimde Elvin Sönmez Güler, “Dr.Cemil Tugay başkanımızın çocuklara, gençlere sevgi ve selamlarını iletiyorum.Umudun bilimde olduğu inancıyla çocukların ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmasını sağlamak, bilim insanlarını desteklemek ve bilimi görünür kılmak amacıyla kurulan Bilim Kahramanları Derneği’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ile ortak 2016 yılından bu yana iş birliği içinde yürüttüğü bu etkinlikte olmak mutluluk verici.Bu iş birliğinin uzun yıllar aynı performans ve başarıyla devam etmesini diliyoruz.Bu yılın teması Earth Allies (Gezegen Dostları).Ben de sizlerin yaşlarında robotik sevdalısı iki çocuğun annesi olarak bu sürecin içinde olmaktan mutluluk duydum. Bu anlamlı etkinlikte yer alan, katkı koyan, fayda sağlayan herkese, veliler, çocuklar, gençlere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay ve kurumum adına gönülden teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Başarılı Takımların Gözdesi İzmir

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatma Bezek, 2024 yılının Kasım ayında Dünya Robot Olimpiyatı Uluslararası Finali’ne İzmir’de ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Etkinliğimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ iş birliği ile 8. kez gerçekleştiriyoruz.Bu yıl temamız Earth Allies (Gezegen Dostları).Bu yıl katılımcılar, 4 klasmanda 3 farklı yaş gurubunda çalışmalarını paylaştı.Geleceğin Mucitleri klasmanında, takımların sürdürülebilirlik ve doğayla uyum içinde yaşamak alt başlıklarında geliştirdikleri projelerini gördük.Gezegenimiz için oldukça önemli sorunlara teknolojik çözümler üreten projeler, bizi gelecek için çok umutlandırdı.Bizi çok heyecanlandıran Dünya Robot Olimpiyatı Uluslararası Finali’ne ev sahipliği yapacağımız için gerçekten çok mutlu ve gururluyuz.Dünyanın 90 farklı ülkesinden, bilime, mühendislik ve teknolojiye heyecan duyan gençleri ve gönüllüleri bir araya getireceğimiz için çok heyecanlıyız.Fuar İzmir’de 28-30 Kasım 2024’te sizleri de görmek isteriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İZSU duyurdu! 12 ilçede su kesintisi

İZSU duyurdu! 12 ilçede su kesintisi