Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel Efes Selçuk'ta “Zafere Uyanan Gece” Etkinliği ile Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıldı

Efes Selçuk'ta “Zafere Uyanan Gece” Etkinliği ile Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıldı

Selçuk Belediyesi ve ADD Selçuk Şubesi'nin düzenlediği “Zafere Uyanan Gece” etkinliğinde, Kurtuluş Savaşı kahramanları şiirler ve türkülerle anıldı. Etkinlik, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Efes Selçuk'ta “Zafere Uyanan Gece” Etkinliği ile Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıldı

EFES Selçuk, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde düzenlenen “Zafere Uyanan Gece” etkinliğiyle Kurtuluş Savaşı kahramanlarını anarak coşkulu bir gece yaşadı. Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi tarafından Atatürk Anıtı önünde organize edilen etkinlikte, belediye emekçileri tarafından okunan şiirler ve söylenen türküler büyük beğeni topladı.

“Zafere Uyanan Gece” etkinliğinde İzmir Selçukluların yanı sıra, ADD Balçova Şube Başkanı Cengiz Kanat, ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Sorumlusu Erkan Çiçek de katılım gösterdi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Selçuk Belediyesi Halk Oyunu Ekibi’nin muhteşem zeybek gösterisi sahne aldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan ADD Selçuk Şubesi Başkanı Kerim Akgüneş, bağımsızlık uğruna canlarını feda edenleri anmak için bir araya geldiklerini belirtti. Akgüneş, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde emperyalist güçlere karşı kazanılan zaferin 102. yılında Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızı koruyan kahraman şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz," dedi. Ayrıca, 29 Ağustos gecesi, sabah şehit olacağını bile bile siperde Mehmetçik’in söylediği türkülerin birlikte söyleneceğini ifade ederek, “Bir çift mavi gözün aydınlattığı yolda imkânsızlık içinde imkanları yaratıp vatanı kurtaranların kahramanları ile gururlanacağız. Yaşasın Kuvayi Milliye ruhu,” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kerim Akgüneş’in konuşmasının ardından belediye emekçileri, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını cephe türküleri ve şiirlerle andı. Etkinlik, Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu yaşatan gösterilerle devam etti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adası’na 30 Ağustos Yoğunluğu

Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adası’na 30 Ağustos Yoğunluğu