Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel Ege Belediyeler Birliği'nden 5199 Sayılı Kanun Hakkında Açıklamalar

Ege Belediyeler Birliği'nden 5199 Sayılı Kanun Hakkında Açıklamalar

Ege Belediyeler Birliği, 5199 sayılı kanun hakkında düzenlediği basın toplantısında, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ötenazi uygulamasını 'katletme' olarak nitelendirerek, bu konudaki ortak akıl oluşturulmasının önemini vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Ege Belediyeler Birliği'nden 5199 Sayılı Kanun Hakkında Açıklamalar

Ege Belediyeler Birliği, 5199 sayılı kanun hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ötenazi uygulamasını 'katletme' olarak nitelendirerek, bu konudaki ortak akıl oluşturulmasının önemini vurguladı.

Zeyrek, bu sorunun sadece bir belediyeye ait olmadığını, veterinerler odası ve hayvansever derneklerin de bu sorunun paydaşları olduğunu vurguladı. "Bu sorunların çözümü noktasında ortak aklı oluşturmak ve bu ortak akılla çözüm önerilerinde bulunmak için birtakım toplantılar sonucunda bazı maddelerle açıklama yapmak istedik," dedi.

Ege Belediyeler Birliği Başkanı Zeyrek, kanunun kendilerine emrettiği şekilde sokak hayvanlarını yerinde toplayıp, kısırlaştırma ve barınma imkânı sağlama sorumluluğunu yerine getireceklerini belirtti. Ayrıca, sokak hayvanlarının toplanması sırasında veterinerler odası ve hayvansever derneklerin de desteklerini beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EBSO Başkan Yardımcısı Metin Akdaş: Kış Ayları ve 2025 Yılı Çetin Geçecek

EBSO Başkan Yardımcısı Metin Akdaş: Kış Ayları ve 2025 Yılı Çetin Geçecek