Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel Ege Üniversitesi, NTU Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024'te Yükselişte

Ege Üniversitesi, NTU Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024'te Yükselişte

Ege Üniversitesi, Tayvan merkezli NTU sıralamasında dünya genelinde 1101-1150 bandında, ziraat bilimleri alanında ise 401-450 aralığında yer aldı. İzmir’de sıralamaya giren tek üniversite olan Ege, Türkiye’den sıralamaya dahil olan 7 üniversite arasında yer alıyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Ege Üniversitesi, NTU Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024'te Yükselişte

Tayvan merkezli sıralama kuruluşu NTU, Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024 raporunu açıkladı. Ege Üniversitesi, dünya genel sıralamasında 1101-1150 bandında, ziraat bilimleri alanında ise dünyada 401-450 aralığında kendine yer buldu. Türkiye’den sıralamaya giren 7 üniversiteden biri olan Ege Üniversitesi, İzmir’de ise bu başarıyı elde eden tek üniversite olarak dikkat çekti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin son dönemde eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, topluma katkı, uluslararasılaşma ve dijitalleşme alanlarında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Budak, “Ege Üniversitesi, güçlü akademik birikimi ile ülkemize ve bilim camiasına değerli katkılar sunuyor. Tayvan merkezli NTU sıralamasında ülkemizden 7 üniversite arasında yer almak, uluslararası alanda da başarımızın bir göstergesidir. Üniversitemizin gelişimi için özveriyle çalışan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

NTU sıralaması, üniversiteleri Araştırma Verimliliği, Araştırma Etkisi ve Araştırma Mükemmelliği başlıkları altında değerlendiriyor. Bu başlıklar altında çeşitli zaman aralıklarındaki makale, atıf ve h-index sayıları göz önünde bulunduruluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'nın İhracat Başarısı: Ağustos Ayında 94 Milyon Dolar Gelir Elde Edildi

Muğla'nın İhracat Başarısı: Ağustos Ayında 94 Milyon Dolar Gelir Elde Edildi