Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Çanakkale Haber Biga'da Balıkçılar Av Sezonu Öncesi Hazırlıklarını Tamamlıyor: Umutlar Palamutta

Biga'da Balıkçılar Av Sezonu Öncesi Hazırlıklarını Tamamlıyor: Umutlar Palamutta

Çanakkale'nin Biga ilçesi Kemer Köyü'nde balıkçılar, av sezonu öncesi hazırlıklarını tamamladı. Palamut bolluğu bekleyen balıkçılar, 1 Eylül'de sezonu açmayı planlıyor.
yazar
Semra Köylü
Editör
Haberleri
Biga'da Balıkçılar Av Sezonu Öncesi Hazırlıklarını Tamamlıyor: Umutlar Palamutta

Çanakkale'nin Biga ilçesi Kemer Köyü Balıkçı Barınağı'ndaki balıkçılar, av sezonu öncesi son hazırlıklarını tamamlıyor. Yaklaşık 4 aylık bakım ve tamirat süreci sonrasında, tekneler sezon açılışına hazır hale getirildi. Balıkçılar, sabahın erken saatlerinden itibaren ağ onarımı yaparak sezonun başlangıcına yetişmeye çalışıyor. 1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle birlikte 'Vira bismillah' diyerek denize açılacaklar.

'HAMSİ BİRAZ KIT OLABİLİR'

Av sezonuna hazırlıklarını sürdüren gırgır teknesi kaptanı Nadir Karabiber, bu sezon palamut bolluğu beklediklerini belirtti. Karabiber, "Ağların bakımını yaptık, teknelerimizi boyadık ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 4 ay oldu denizden ayrıyız, heyecanlıyız ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sene bol palamut olacak gibi görünüyor. Sardalya Marmara'da bol, Omega-3 açısından en zengin balıklardan biri. Ancak hamsi bu yıl biraz kıt olabilir." dedi. Karabiber, balıkçıların denizdeki küçük balıkçılarla sürekli iletişim halinde olduğunu ve hava koşulları ile balıkların üreme durumuna göre tahminlerde bulunduklarını da ekledi.

'İYİ BİR SEZON GEÇECEĞİNE İNANIYORUZ'

Gırgır teknesi kaptanlarından Sami Koç, sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. "Ağlarımızı tamir ettik, teknelerimizin bakımını yaptık. Palamudun bol olacağı söyleniyor, hamsinin ise geçen yıllara göre daha az olacağı belirtiliyor ama çinekop konusunda umutluyuz. İyi bir sezon geçireceğimize inanıyoruz." dedi. Ayrıca, denize açıldıkları ilk günlerde Ege'de sardalya avlamayı planladıklarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aydın'da İhmal Elektrik Kaçağıyla Can Aldı: 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Aydın'da İhmal Elektrik Kaçağıyla Can Aldı: 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti