Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber Başkan Tugay, Metro Şantiyelerinde İncelemelerde Bulundu

Başkan Tugay, Metro Şantiyelerinde İncelemelerde Bulundu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu’nda çalışmalar
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Başkan Tugay, Metro Şantiyelerinde İncelemelerde Bulundu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Metrosu Projesi İnşaatı Hızla Devam Ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi kaynaklarıyla yürütülen Buca Metrosu projesi, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik yeni bir hat oluşturacak şekilde planlanmıştır ve şu anda çalışmalar hızla devam etmektedir.

Buca Metrosu'nda İncelemelerde Bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay Açıklamalarda Bulundu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay, Buca Metrosu'nda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek, proje hakkında detaylı bilgi aldı ve Buca'ya yapılacak bu önemli yatırımın trafiği rahatlatacağını belirtti. Tugay, gece gündüz demeden çalışarak metroyu Buca'ya getireceklerini vurguladı.

Genel Asım Gündüz ve Buca Koop İstasyonlarında Tünel Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Buca Metrosu projesi kapsamında General Asım Gündüz, Buca Koop, Dokuz Eylül, Çamlıkule, Hasanağa Bahçesi istasyonları ve İzmirspor bölgesindeki hat başı şaftı olmak üzere 6 farklı bölgede çalışmalar sürdürülmektedir. Tünel açma işlemleri General Asım Gündüz ve Buca Koop İstasyonları'nda 4 adet TBM ile devam etmekte olup, günlük 400 bin yolcuya hizmet verecek olan Buca Metrosu hattının tamamlanmasıyla şehir içi ulaşımın önemli ölçüde rahatlayacağı öngörülmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cemal Hünal'dan Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki "Allah belamızı vermiş bizim!"

Cemal Hünal'dan Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki "Allah belamızı vermiş bizim!"