Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber İzmir’de 30 Ağustos Coşkusu: Dron Gösterisi, Mert Demir Konseri ve Spor Etkinlikleri

İzmir’de 30 Ağustos Coşkusu: Dron Gösterisi, Mert Demir Konseri ve Spor Etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü konserler, dron gösterileri ve spor etkinlikleriyle kutluyor. Ulaşım yüzde 50 indirimli olacak.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
İzmir’de 30 Ağustos Coşkusu: Dron Gösterisi, Mert Demir Konseri ve Spor Etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü kapsamlı etkinliklerle kutluyor. Kutlamalar, Başkan Dr. Cemil Tugay’ın resmi törenlere katılmasıyla başlayacak ve kent genelinde renkli anlara sahne olacak. Etkinlikler Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek dron gösterisi ve Kültürpark’taki Mert Demir konseriyle sona erecek.

Başkan Dr. Cemil Tugay, bayram vesilesiyle yayımladığı mesajında, “Bağımsızlık uğruna ilk kurşunun atıldığı, İstiklal Harbi’nin son bulduğu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi en derin saygılarımla ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun,” ifadelerine yer verdi.

Kutlama Programı ve Etkinlikler

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saat 09.20’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başlayacak. Kent protokolü ve İzmirlilerin katılacağı program, 10.15’te İzmir Valiliği’ndeki tebrikat töreni ile devam edecek. Cumhuriyet Meydanı’nda ise saat 10.40’da başlayan kutlamalar, Vali Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın katılımıyla gerçekleşecek. İstiklal Marşı’nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından 11.15’te geçit töreni başlayacak.

93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın da açılacağı gün boyunca İzmir genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Akşam saatlerinde Konak Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu bir konser verecek. Saat 21.00’de Kültürpark’ta sevilen sanatçı Mert Demir sahne alacak. 21.30’da ise Gündoğdu Meydanı’nda 500 dron ile Zafer Bayramı temalı bir gösteri sunulacak.

Spor Turnuvaları ve Etkinlikler

Kutlamalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, voleybol, basketbol ve futbol branşlarında turnuvalar düzenliyor. 27-29 Ağustos tarihleri arasında U-17 Kadın Voleybol ve U-15 Kadın Futbol takımları mücadele edecek. 3x3 Streetball İzmir Cup 2024 sokak basketbolu turnuvası da Bornova, Buca, Göztepe ve Karşıyaka’da düzenlenecek ve finalistler 30 Ağustos’ta sahaya çıkacak.

Ulaşımda İndirim ve Ücretsiz Hizmet

ESHOT Genel Müdürlüğü, tören gününde askerler ve öğrenciler için ücretsiz ulaşım sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçları 30 Ağustos’ta yüzde 50 indirimli hizmet verecek. ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayı’nda seferler yüzde 50 indirimli olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da seferler ise Cumhurbaşkanlığı kararıyla ücretsiz gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Sokak Hayvanları Yararına Müzayede: “Bütün Varlıklara Eşit Bakıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Sokak Hayvanları Yararına Müzayede: “Bütün Varlıklara Eşit Bakıyoruz”