Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Kütahya Haber Gediz'de el sanatları kursuna yoğun ilgi

Gediz'de el sanatları kursuna yoğun ilgi

Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi'nde uzun süredir devam eden el sanatları kursu, her gün usta öğretici Habibe Çalışkan yönetiminde gerçekleşiyor. Kurs, ahşap, cam, seramik boyama gibi farklı alanlarda eğitim veriyor. Kadınlar ve erkeklerin ilgisini çeken kursun sergisi 4 Haziran'da yapılacak ve yeni dönemde devam edecek.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Gediz'de el sanatları kursuna yoğun ilgi

Kütahya'nın Gediz İlçesinde El Sanatları Kursu, Halk Eğitimi Merkezi'nde Uzun Süre Devam Eden Kurslar Arasına Girdi

Gediz Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren El Sanatları Kursu, son 9 yıldır sürekli olarak devam eden kurslardan biri olma özelliği taşıyor. Hafta içi her gün 10.00-14.40 saatleri arasında gerçekleşen kurs, usta öğretici Habibe Çalışkan rehberliğinde Gedizlilerin sanata ilgisini çekiyor.

El Sanatları Usta Öğreticisi Habibe Çalışkan'ın 9 Yıllık Deneyimi

49 yaşındaki moda tasarım mezunu ve bir çocuk annesi olan Habibe Çalışkan, 9 yıldır El Sanatları usta öğreticiliği yapıyor. Çalışkan, Gediz Halk Eğitim Merkezi'nde başladığı serüveni, farklı branşlarda açtığı derslerle zenginleştirerek devam ettiklerini belirtti. Moda tasarım üzerine aldığı eğitimin ardından Gediz'de el sanatlarına yönelen Çalışkan, öğrencilerine ahşap, cam, seramik boyama gibi birçok farklı alanı öğretiyor.

Ekonomik Zorluklara Rağmen El Sanatları Kurslarına Olan İlgi Devam Ediyor

Ekonomik krizlerin öğrenci sayısını etkilediğini vurgulayan Çalışkan, bu duruma rağmen kurslarını zenginleştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Ahşap boyama derslerinin başlangıçta yoğun ilgi gördüğünü ancak zamanla öğrenci sayısında azalma yaşandığını belirten Çalışkan, alternatif derslerle kurslarına olan ilgiyi canlı tutmayı başardıklarını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris Yat Limanı ve Barlar Sokağı pırıl pırıl temizleniyor

Marmaris Yat Limanı ve Barlar Sokağı pırıl pırıl temizleniyor