Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Manisa Haber Yangın Faciası Tanıkları Canlı Yayında Gözyaşlarına Boğuldu

Yangın Faciası Tanıkları Canlı Yayında Gözyaşlarına Boğuldu

Salihli'de 2 mahalleyi tehdit eden 300 hektarlık yangın kontrol altına alındı. Mahalle sakinleri büyük maddi hasar yaşadı ve dehşeti yaşadıklarını belirterek, "Canımızı zor kurtardık" dedi.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Yangın Faciası Tanıkları Canlı Yayında Gözyaşlarına Boğuldu

Salihli'de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Salihli'de makilikte başlayıp, ormana sıçrayan, iki mahallenin tahliye edildiği yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 14 saatte kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangında ilk belirlemelere göre 300 hektar alan zarar gördü.

Alevlere ilk müdahalede 4 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozer kullanıldı. 2 mahalle tahliye edildi ve rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı.

Mahalle sakinleri araçlarıyla veya yaya olarak evlerini terk ederken, bazıları yakınlarının yanına sığındı ve bazıları ise valilik misafirhanelerine yerleştirildi.

Alevlere müdahalede kara ve hava ekiplerinin sayısı artırıldı ve Karasavcı Mahallesi'nde 2 ev ve 1 depo zarar gördü.

Yangın sırasında yaralanan 3 orman işçisi tedavilerinin ardından taburcu edildi ve alevler Poyrazdamları Mahallesi'ne doğru yayıldı.

Kontrol altına alınan yangında 300 hektar alan zarar gördü ve ekipler hasar tespit çalışmalarına başladı.

Karasavcı Mahallesi Muhtarı Adem Helvacı, "Mahallemizde büyük bir felaket yaşadık, 4 evde hasar meydana geldi ve tarım alanları da zarar gördü" dedi.

Evi yanan İbrahim Bilal ise mahallesinin en çok zarar gören yer olduğunu belirterek, "Evimiz, traktörümüz, her şeyimiz yandı, çok üzgünüz" şeklinde konuştu.

Balıkesir, Uşak, Aydın ve Çeşme'deki yangınların kontrol altına alındığı bilgisi verildi ve her iki yangında da müdahalelerle söndürüldü.

Ayın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan yangında 13 ev zarar gördü, Uşak'ta 3 köy evi yandı ve Çeşme'deki makilik alandaki yangın 4 saatte kontrol altına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aydın'da Bir Depoda Çıkan Yangın, Gökyüzünü Dumanla Kapladı!

Aydın'da Bir Depoda Çıkan Yangın, Gökyüzünü Dumanla Kapladı!