Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Muğla Haber Büyükşehir Belediyesi, Narenciye İhracatını Destekliyor

Büyükşehir Belediyesi, Narenciye İhracatını Destekliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, narenciye üreticilerine ekonomik destek sağlayarak Akdeniz Meyve sineği ile mücadele ediyor. Bu önemli sorunu çözerek bölgedeki tarımsal üretimi destekliyor.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Büyükşehir Belediyesi, Narenciye İhracatını Destekliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Narenciyede Akdeniz Meyve Sineği Sorununu Çözüyor

Muğla'nın en önemli ihracat ürünlerinden biri olan narenciyede yaşanan Akdeniz Meyve sineği sorununu Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada yaptığı çalışmalarla çözerek üreticileri büyük bir ilaçlama maliyetinden kurtarıyor ve narenciyenin ihracatında önemli bir katkı sağlıyor.

Büyükşehir Ekipleri Narenciye Üreticilerine Destek Oluyor

Büyükşehir ekipleri Köyceğiz ilçesinde narenciye üretiminin yüzde 70'inin yapıldığı 35 bin dekar arazide 3 bin ara konukçuda Akdeniz meyve sineğine karşı biyoteknolojik yöntemlerle tuzaklama çalışması başlattı.

Üreticiler Büyükşehir Belediyesi'ne Teşekkür Etti

Zaferler Muhtarı Sedat Ayhan, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Akdeniz Meyve sineği çalışmalarından memnuniyetini dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'a teşekkür etti.

Muhtar Sedat Ayhan, "Bizim tarlalarımızda kayısı, şeftali, hünnap, incir ağaçlarımızdan Akdeniz meyve sineği narenciyeye sıçrıyor. Narenciyeyi ihraç ettiğimiz için bu sinek nedeni ile ürünlerimiz ihracattan dönüyor. Öncelikle bu sorunla toplu mücadele etmek lazım. Narenciyenin en yoğun olduğu bölge Döğüşbelen, Hamitköy, Zaferler mahallerimizdeki 35 bin dekar arazide portakal ağaçları var. Geçim kaynağımız da portakal" dedi.

Hamitköy Muhtarı Ramazan Çelik ise, "Büyükşehir sayesinde narenciyede ihracata elverişli ürünler gönderiyoruz" diyerek, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Ziraat Mühendisi Turgut Karagöz ise, "3 bin tuzaklama ile 35 bin dönüm arazide Akdeniz meyve sineği popülasyonunu azalttık. Bu bölgede hünnapta, incirde, kayısıda, şeftalide Akdeniz meyve sineğinin popülasyonunu arttırarak narenciyeye sıçradığını da tespit ettik. Üreticilerimiz normal şartlarda Akdeniz meyve sineğine karşı 3-4 sefer ilaçlama yapması gerekirken bu çalışmalar sayesinde 1 sefer ilaçlama yaparak bu sorundan kurtulmaya başladı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin Her Yerinde Doğal Bir Şifa Kaynağı: İltihabı Söken Bitki, Hasat Zamanı Geldi!

Türkiye'nin Her Yerinde Doğal Bir Şifa Kaynağı: İltihabı Söken Bitki, Hasat Zamanı Geldi!