Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Yerel Küba Heyeti İzmir’de: Doğrudan Ticaretin Yolu Açılıyor

Küba Heyeti İzmir’de: Doğrudan Ticaretin Yolu Açılıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Küba heyeti ve Türk firmaları arasında gerçekleştirilen görüşmelerde, doğrudan ticaret ve iş birliği imkanları ele alındı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Küba Heyeti İzmir’de: Doğrudan Ticaretin Yolu Açılıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı’na özel konuk olarak katılan Küba'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Alejandro F. Diaz Palacios, beraberindeki heyet ve 15 firma temsilcisiyle Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret etti. Büyükelçi Palacios, Türk dizilerinin Küba'da popüler olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Palacios, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Küba’nın dış ticaretinin yüzde 30’unu temsil eden firmalarla yer aldıklarını ve doğrudan ticaret için Türk iş insanlarını Küba’ya davet ettiklerini ifade etti.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Küba’ya yapılan ihracatın İspanyol distribütörler aracılığıyla gerçekleştiğini ve bu ziyaretin Türk ürünlerinin doğrudan satışını artırmasını umduklarını belirtti. Eskinazi, Türkiye’nin 2024 Ocak-Ağustos döneminde Küba’ya ihracatının yüzde 300 artarak 88 milyon dolara çıktığını açıkladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Yalçın Ertan, iki ülke merkez bankalarının karşılıklı hesap açarak ticaretin kolaylaşabileceğini belirtti. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık ise Türkiye’nin gıda sektöründe dünya lideri olduğunu ve Küba’nın gıda ambarı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe'de Kadro Dışı Bırakılan Yalçın Kayan, Iğdır Futbol Kulübü ile Görüşüyor

Göztepe'de Kadro Dışı Bırakılan Yalçın Kayan, Iğdır Futbol Kulübü ile Görüşüyor